“İstanbul’da Bir İşkenceci Gardiyanın Ensesindeydik!”

“Her dönem zindanlar, bir baskı ve işkence merkezi, bir imha sistemi olarak çalıştı. Her gün evler basılıp insanlarımız tutuklanıyor. C

ezaevlerine baskıyla, işkenceyle devrimci irade teslim alınmak isteniyor. Başta İmralı imha sistemi olmak üzere, ağır tecrit uygulayarak yok edilmek isteniyor devrimci önderler. Düşmanın bu saldırılarına karşı biz, HBDH milisleri olarak, her yerde zindanlardaki bu faşist işkencecilerin ensesindeyiz.” diyen HBDH Şehit Zilan Milisleri, 26 Haziran akşamı, İstanbul’da bir işkenceci gardiyanı yakaladıklarını açıkladı.

Maltepe Cezaevi’nde gardiyanlık yapan faşist Emre Güral’ı Esenyurt’ta kıstırdıklarını söyleyen Şehit Zilan Milisleri, iş çıkışı takibe aldıkları işkencecinin aracını Haramidere TEM otoyolu girişinde durdurduklarını, ancak bir anlık yanlış hesabımız nedeniyle son anda ellerindne kaçırdıklarını söyleyen milisler, “ ‘Dur!’ uyarılarımıza elbette uymadı. Milislerimiz araca ateş ettiler ama yakalamayı başaramadılar. İşkenceci faşistin akıbeti hakkında bilgi alamadık.

Eylemimizi Diyar Xerib Mıhemed Resul (Şehid Helmet) yoldaşın anısına bağlılık göstergesi olarak gerçekleştirdik. İşkenceci faşistlerden hesap soracağız! Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!” dediler.