< Trabzon'da Kürt İşçilere Irkçı Saldırı

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Esiroğlu Mahallesi'nde TOKİ inşaatında çalışan Kürt işçilerin, ırkçı saldırıya uğradığı öne sürüldü. Ağrı'dan çalışmak için gelen 6 işçinin uğradığı sopalı ve taşlı ırkçı saldırıda bir işçinin kafasına 8 dikiş atıldı, bir işçi kolunda bıçaklandı ve burnu kırıldı, bir işçinin kolu çıktı.

Mesai bitiminde şantiyeden eve dönmek üzere araçla yola çıkan işçilerin önü bir araç tarafından kesildiğini, araçtan inen şahısın müziğin sesini kısımlarını istediğini belirten işçiler, müziğin sesinin zaten kısık olduğunu ve Türkçe rap bir şarkı çalmakta olduğunu, neden müziğe tepki verdiğini sorduklarında saldırıya uğradıklarını aktardı.

Araçla önlerini kesen kişinin pencereden yumruk attığını, karşılık vermeden yola devam etmek isterken başka araçların da geldiğini ve içinden sopalarla çıkan kişilerin kendilerine saldırdığını söyleyen işçiler, bir kişinin kafasının yarıldığını, sekiz dikiş atıldığını, bir kişinin ise kolunun kırıldığını, 6 kişinin de ağır şekilde darp edildiğini belirtti.

Saldırıdan korunmak için araçla şantiyeye kaçtıklarını fakat buraya da minibüs gelerek işçilerden birine çarptığını bir işçinin göğüs kafesinin zedelendiğini aktaran işçiler şantiyeye başka araçların da işçilere saldırmak üzere geldiğini belirtti. Polis ve jandarmanın şantiyeye geldiğini, bu sırada araçla şantiyeden çıkarak bir otele sığındıklarını anlatan işçiler jandarma tarafından karakola götürüldüklerini fakat kalabalık bir grubun karakol etrafında toplandığını 4-5 saat karakolda bekletildiklerini, jandarmanın havaya ateş açarak kalabalığı dağıttığını ve ancak ondan sonra durumu ağır olanların hastaneye götürüldüğünü belirtti. Saldırganların hala tespit edilmediğini belirten işçiler saldıranların bir an önce bulunarak cezalandırılmasını istediklerini belirtti.