< Marmaray'da İş Cinayeti

Marmaray Pendik-Ataköy seferini yapan tren çalışmakta olan işçiye çarptı. İşçi Vedat Güçtekin olay yerinde hayatını kaybetti. Marmaray sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise iş cinayeti 'teknik sorun' olarak ifade edildi.

Marmaray Pendik-Ataköy seferini yapan tren Zeytinburnu-Yenimahalle arasında raylarda çalışmakta olan 26 yaşındaki TCDD işçisi Vedat Güçtekin'e çarptı. Bir işçi daha basit önlemlerin alınmaması nedeniyle iş cinayetinde katledildi. Maramaray'ın resmi Twitter hesabından ise çelişkili açıklamalar yapıldı.

Olayın ardından "Üzücü bir olay nedeniyle seferlerimiz gerçekleştirilememektedir" ifadesi yer alan paylaşım yapılan tweet kısa süre sonra silinerek yeni bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda "Teknik bir sebeple Marmaray trenleri Kazlıçeşme-Ataköy arası tek yoldan işletilmekte, seferler bu nedenle gecikmeli olarak yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı kamu kuruluşunda iş cinayeti de gizlenmeye çalışıldı. İşçilerin çalışması sırasında İSİG önlemlerinin alınmasını sağlaması gereken kurum, bu açıklamayla, işçinin canını önemsemediğini, iş cinayetini de teknik bir sorun olarak gördüğünü ortaya koymuş oldu.