< “Derhal Bu Yanlış Karardan Vazgeçin”

İstanbul Üniversitesi Kulüpleri Birliği, 6 Şubat günü Pazarcık’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen depremin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından üniversitelerin kapatılacağı ve depremzedelerin KYK’na ait öğrenci yurtlarına yerleştirilmesini protesto için bugün bir basın açıklaması düzenledi.

“Depremzedeler İçin Yurtlar Çözüm Değil, Uzaktan Eğitimden Vazgeçilsin” pankartı açan öğrenciler, “Kamu ya da tüm özel otel, toplu konut ve konaklama tesisleri devlet tarafından ücretsiz olarak depremzedelere açılsın” dediler. “Uzaktan Eğitimden Vazgeçilsin”, “Yüz Yüze Eğitim Engellenemez” dövizleri taşıyan öğrenciler açıklamada “KYK yurtlarının depremzedelere açılması ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi kararını daha büyük sorunları tetikleyeceğini” belirttiler.

“Evlerini kaybetmiş insanların uzaktan eğitim ile derslere verimli bir şekilde katılmaları beklenemez. Depremzede öğrencilerin eğitim alabilmesi için sağlıklı yaşam koşullarına erişebilmesi, güvenliklerinin sağlanması gerekmektedir. Bu koşullar sağlanmadan gerçekleştirilen bir eğitim süreci, depremzede arkadaşlarımızın eğitim haklarından büyük ölçüde mahrum kalmasına neden olacaktır” diyen öğrenciler, bu durumun hukuka aykırı olduğunu da söylediler.

Bu kararın ardından yurt yönetimlerinin, öğrencileri arayarak saatler içerisinde yurtları boşaltmalarını istendiği söylendi

AKP ve MHP iktidarın evi deprem bölgesinde bulunan öğrenciler için herhangi bir çözüm getirmediğini söyleyen öğrenciler, “Sadece İstanbul Üniversitesinde eğitim görüp deprem bölgesinde ikamet eden öğrenci sayısı 3.379’dur. Buradan soruyoruz: Bu öğrenciler nerede barınacaklar? Devlet bu soruların hiçbirine cevap vermemektedir. Bu politikalarla hatalar zincirine yenileri eklenmeye devam etmektedir” dedi.