Yunanistan’da 8 Eylül Perşembe günü öğrenciler, öğretmenler ve diğer üniversite çalışanları, polisin kampüslere yerleştirilmesini protesto etmek için Atina'daki Anayasa Meydanı'nda büyük bir miting düzenlediler.

Atina'daki öğrenciler, Atina Ulusal Teknik Üniversitesi (NTUA), Atina Ekonomi ve İşletme Üniversitesi ile Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi'nde 'Üniversite Polisi' konuşlandırılmasını protesto ederken, Selanik'te Aristotle Üniversitesi'ndeki çevik kuvvet polisinin varlığına karşı protestolar ve yürüyüşler düzenlendi.

Hükümet, kampüsleri “anarşizm ve vandalizmden korumak” için Üniversite Kurumlarını Koruma Ekipleri (OPPI) pilot olarak Atina ve Selanik'teki dört büyük üniversitede görevlendirilmişti.

Yunanlarsa bunu kampüslerde ifade özgürlüğünü, muhalefeti ve radikal öğrenci siyasetini boyun eğdirmek için faşist bir girişim olarak nitelendirdi.

6 Eylül'de yayınlanan bir bildiride Öğrenci Mücadele Cephesi (MAS), Üniversite polisini kampüsleri terk etmeye çağırdı. Binlerce öğrencinin eğitimine devam edip edemeyeceğini bilmediği bir zamanda ve yurt eksikliğine, yükselen kiralara ve üniversite fonlarının yetersiz olmasına rağmen, hükümetin üniversite polisi ve kameralar için, kampüse turnikeler kurmak için 50 milyon avro ayırdığını söyledi.

Yunanistan Komünist Gençliği (KNE) de hükümeti, parayı, profesörlerin toplu olarak işe alınması, yurtlar ve modern altyapı gibi öğrencilerin gerçek ihtiyaçlarını karşılamaya yönlendirmeye çağırdı.