< Denizlerin Açtığı Yoldan Devrime Yürüyelim!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan… Tepeden tırnağa cüretin, devrimci kararlılığın, ve uzlaşmazlığın örneği olan, 68 hareketinin ve 71 silahlı çıkışının devrimci önderleri olan yoldaşlarımız 6 Mayıs 1972'de asılarak katledildiler.

Okul sıralarından emekçilerin, işçilerin, yoksul köylülerin mücadelesine akan Denizler gençliğin kurtuluşunun sadece kendi sorunlarına odaklanarak olmayacağını biliyorlardı. Okul sıralarında faşistlerle amansızca çatışan, oradan toprak işgallerine katılan, Filistin halklarıyla omuz omuza dövüşen ve THKO’yu kuran Denizler, soluksuz bir koşu gibi adımladıkları her yeri kavga alanlarına çevirdiler. 49 yıl sonra verdikleri mücadele, devrimci irade ve militanlık bize miras kaldı. Türkiye ve Kürdistan tarihinde zora dayalı devrimin örüldüğü, yönteminin belirlendiği 71 devrimci çıkışında Denizler gerek okul sıralarında, gerek Filistin'de, gerekse kırlarda mücadele ettiler. Akademik özgürlüğün devrim ile kazanılacağını, kurtuluşun halkların birlikte mücadelesi ile geleceğini bize gösterdiler. Burjuva egemenliğine karşı açtıkları savaş, bugün her alanda bizlere ışık tutmaya devam ediyor.

Bugün emperyalist-kapitalist sistem küresel çapta ekonomik ve politik olarak bir çöküşle karşı karşıya. Pandemi süreci bu çöküşü derinleştirdi ve hızlandırdı. Sermayenin egemen olduğu çoğu ülkede ciddi ayaklanmalar ve çatışmalarla yüz yüze. Kapitalizmin bu küresel çaptaki çöküşü, dünyada nasıl küresel iç savaş ile ifadesini buluyorsa, Türkiye ve Kürdistan’daki devrim fırtınası da öyle büyüyor.

Devrimin bu kadar güncel, sosyalizmin bu kadar güçlü olduğu böylesi bir dönemde bizlere düşen Denizler gibi militan, kararlı ve cüretli şekilde kavgayı büyütmektir. Denizleri unutturmaya, onların mücadelesini bir gençlik hevesi, romantizm gibi gösterenlere inat bulunduğumuz her yerde Denizlerin devrimci mücadelesini sahiplendiğimizi göstermek ve büyütmek bizlerin görevidir. Denizleri anmak onlar gibi savaşmaktır.

Faşizmin toplumun tüm ilerici kesimlerini tehdit ettiği şu günlerde bir kez daha Denizleşmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Ve biz gençler Denizlerin davasını unutturmaya çalışanlara inat her yeri kavga alanına çeviriyoruz. Denizleri sahipleniyor ve onların mücadelesinin bizlerin omuzlarında o günkü ateşle ve coşkuyla sürdürüldüğünü haykırıyoruz. Şimdi gençliğin isyanı ile Denizleşme, devrimi büyütme zamanıdır!

İDAMLAR BİZİ YILDIRAMAZ!

DENİZLERİN CÜRETİ DEVRİME YÜRÜYOR!

KAHROLSUN FAŞİZM, YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

 

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)