Gençler, geleceğini kurmaya çalışırken kapitalist sistemin yarattığı bir çok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyor. 

Üniversite eğitimi alabilmek ciddi bir maddi imkan gerektiriyor. Üniversiteyi bitirenler ise işsizlikle mücadele etmek zorunda. Bir meslekte yetkinleşmek de yetmiyor bazen...

Kimileri üniversite eğitimi alabilmek için çalışmak zorunda kalıyor, kimi zaman ise eğitimini bırakmak zorunda kalıyor. Gençler her gün biraz daha geleceksizliğe itiliyor...

Ve gençler artık buna bir dur demek için buluşuyor...

Devrimci Öğrenci Birliği, 30 Kasım 2019 Pazar günü saat 12.00’de Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde kendileri gibi çözüm arayan gençleri "Geleceksizliğe ve Krize Karşı" bir araya gelmeye çağırdı.

GELECEKSİZLİĞE VE KRİZE KARŞI GENÇLİK BULUŞUYORUZ

İçinde yaşadığımız kapitalist sistem, biz gençleri her geçen gün geleceksizliğe sürüklüyor.

Milyonlarca genç insan geçim kaygısı nedeniyle okuduğu üniversiteyi bırakmak zorunda kalıyor, aynı zamanda üniversiteden mezun olduğumuz zaman işsiz kalma durumumuz kapitalist sistem içerisinde oldukça kolay. Malum "Her üniversite mezunu iş bulmak zorunda da değil" sözleriyle bu durumu meşrulaştırmaya çalışan zihniyetler de var.

Kısacası genç nüfusun oldukça yoğun olduğu coğrafyalarımızda, gençlik artık yaşamdan ve gelecekten umudunu kesmiş durumda.

İşsizlik korkusu ile uzmanı olmadığı her işi yaparak hayata tutunmaya çalışan gençler de iş cinayetlerine kurban gidiyor ardı ardına.

Tüm bu durumları yaratan kapitalist sisteme karşı mücadeleyi yükseltmekten, büyütmekten başka çaremiz yok!

Bundan dolayı siz mücadele yoldaşlarımızı, sıra arkadaşlarımızı ve tüm gençliği bu sorunları birlikte konuşup, çözümleri birlikte aramak için etkinliğimize davet ediyoruz!

SEN YOKSAN, BİR EKSİĞİZ!

GENÇLİK GELECEK, GELECEK SOSYALİZM!

 

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)

TARİH 30 Kasım 2019 Pazar

SAAT: 12.00

YER: Su Gösteri Sanatları Sahnesi

İskenderpaşa Mh.

Vezirçeşmesi Sk. No:3/A Fatih - İstanbul