Öğrencilerin, özelde de üniversite öğrencilerinin sorunları, her geçen yıl artarak büyüyor. Yemek, barınma gibi hayati sorunları hala ortada duran öğrenciler, şimdi de can pazarı yaşıyor. Aydın’da Güzelhisar KYK Yurdu’nda bir asansör düştü, bir öğrenci hayatını kaybetti.

Aydın Efeler’de bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler, tadilat için defalarca uyarıda bulundu, ancak tadilatı yapılmadı. Öğrencilerin idareye yaptıkları şikayetler de “merdiveni kullanın” diyerek geçiştirildi. Ve tadilatı yapılmayan asansör dün gece içinde 16 kadın öğrenciyle beraber düştü. Kazada Zeren Ertaş isimli bir öğrenci hayatını kaybederken, çok sayıda öğrenci yaralandı.

Olayın ardından öğrenciler yurdun önünde toplanarak öfkeli sloganlar atarken, olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Öğrenciler “Yürüyüş hakkımız” ve “ölmeye değil okumaya geldik” dediler.

Yurda gelen Aydın Valisi de öğrencilerin öfkeli sloganları ile karşılanınca valinin aracı koruma altında yurdun önünden uzaklaştırıldı. Yurt önünde eylem yapan öğrencilere de polisin saldırısı gecikmedi.

Yaşanan cinayet gibi kazanın ardından öğrenciler hem yaşanan olayın detaylarını, hem öncesinde asansörde yaşadıkları arızaları ve kazaları sosyal medya üzerinden dünya ile paylaştı.

Defalarca öğrenciler tarafından uyarı yapılmasına rağmen bakımı yapılmayan asansörün bozuk halde kullanılmaya devam ettiği, o gece de asansör kaymak isteyince Adnan Menderes Üniversitesi İİBF 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın asansörden atladığı, genç kadının asansör altında kalmasıyla kazanın tek can kaybıyla atlatıldığı öğrencilerin anlattığı detaylar arasında...

Yurdu boşaltan öğrencilerin eylemi kısa sürede çevrede yankısını buldu ve öğrenciler “Katil KYK” ve “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganları ile Kent Meydanı’na yürüdü. Gece boyu Kent Meydanı’nda eylem yapan yüzlerce öğrenci, sosyal medya hesaplarına ve gelen basına da açıklama yaptılar, öfkelerini haykırdılar.

Kaza sonrası Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nun müdürü açığa alınırken, olayla ilgili idari ve adli soruşturma da başlatıldı. Zeren Ertaş’ın ailesi de Aydın’a gelerek, “Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma bakamadı” diyerek ihmallerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, bugün de Aydın Kent Meydanı'nda oturma eylemi yaparak "Kaza Değil, İhmal" pankartı açtılar, "Ölmeye değil okumaya geldik" dövizleri taşıdılar.