Real İşçileri Metro Market'i İşgal Etti

Metro marketin Güneşli’de bulunan mağazasına giren mağazaları kapatılan Real Market işçileri hakları ödeninceye  kadar mağazayı terk etmeyeceklerini bildirdiler.

İSTANBUL - Beğendik ailesine ait Real marketler zincirinin iflas gerekçesiyle kapatılmasıyla işsiz kalan işçiler, tazminatlarının ödenmesi talebiyle Metro Market'in Güneşli’de bulunan mağazasını işgal etti
100 kadar Real Market işçisi haklarının verilmeyerek gasp edilmesine karşı Metro marketin İstanbul Güneşli’de bulunan mağazasına girdi.

Metro marketin Güneşli’de bulunan mağazasına giren işçiler sorun çözülünceye kadar mağazayı terk etmeyeceklerini bildirdiler. Mağazanın içerisinde işçilerin bekleyişi devam ederken dışarıda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlendi.
Mağazanın içerisinde Real Market İşçilerinin eylemlerini birlikte gerçekleştirdikleri DİSK Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika yöneticileri de bulunuyor.

Real Market işçileri, Beğendik ailesinin hileli iflas gösterek Real Marketleri kapattığını ve tazminatlarının ödenmediğini  belirterek, aylardır kapatılan Real Market mağazaları ile Beğendik ailesine ait Metro Mağazaları önünde eylemlerini sürdürüyor.
Real Market işçileri, üyesi oldukları Tez Koop-İş Sendikası'nın ise kendilerini yalnız bırakmasını protesto ediyor.