BİMEKS İşçileri Yine Gözaltında

Alamadıkları maaş ve tazminatlarını almak isteyen BİMEKS işçileri, patronları Vedat Akgiray'ın akademisyen olarak çalıştığı Boğaziçi Üniversitesi önünde idi bir kez daha.

Burada basın açıklaması yapmak isteyen ve “Hırsız Vedat Akgiray Ders Verme Hakkımızı Ver” diyen işçilere yine polis saldırdı.

İşçilerden Dilek Aslan, "Bizler buraya boşu boşuna gelmiyoruz, hırsız değiliz hakkımızı istiyoruz. İyi niyetimizle 4 yıldır bekliyorduk, gerçekten battılar sanıyorduk, meğer bu insanlar devleti bile dolandırmışlar. Bize verilmesi gereken 52 milyonu vermediler. Dini duyguları kullanarak mesajlar attılar. 'Borcumuzu ödeyeceğiz, gerekirse evimizi satarız' dediler fakat 4 yıldır hakkımızı vermediler" dedi.

Polisler içinse "Bize verilmesi gereken 52 milyonun hesabını sormuyorlar. Bizleri tehdit ediyorlar, etsinler. Alacakları bir canımız var onu da alsınlar" dediler ve Vedat Akgiray'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde profesörlük yapmasına tepki gösterdiler.

İşçilerin açıklamasına izin vermeyen polisler, aralarında Umut-Sen yöneticilerinin aralarında olduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.