< Bakırköy Belediyesi İşçileri Yine Eylemde

Toplu İş Sözleşmeleri yenilenmeyen Bakırköy Belediyesi işçileri Özgürlük Meydanı ve Belediye Başkanlık binası önünde eylemlerine devam ediyor.

İSTANBUL - Bakırköy Belediyesi'nde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler Başkan Bülent Kerimoğlu'nun yerel seçimlerden bu yana toplu sözleşmeyi yenilemediğini belirterek TİS hakları için eylem yaptı.

Bakırköy Belediyesi'nde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler belediyenin yeni bir toplu sözleşme yapmayarak ve olması gereken şartlardan daha aşağıda şartlarda çalıştırılmak istenmelerini protesto etti.

Yaklaşık 10 haftadır Toplu İş Sözleşmesi imzalanması için kadrolu işçilerin örgütlü olduğu Tüm Bel Sen İstanbul 1 Nolu Şube üyeleri ile taşeron işçilerin örgütlü olduğu Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yapıyor.

Bugün belediye başkanlık binası önünde toplanan iki sendikanın üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi sloganlarla toplu sözleşme haklarının gasp edilmesini protesto etti. Eyleme katıldığı için işten atılan iki işçi de yine eylemdeydi.

İşçiler adın açıklama yapan Tüm Bel Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, "8 Haziran 2020'de Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüşme gerçekleştirmiştik. Çalışanlara Sayıştay zimmetlerini yansıtmadan çözüm üretilmesi konusunda önermemizi sunduk. Ne yazık ki Belediye Meclisine, örnek meclis kararlarını vermemize rağmen ‘Yetkim dışında’ diyerek yasadan doğan hakkını emekçiler lehine kullanmak yerine aleyhte tasarrufta bulunmayı tercih etti. Kendini sosyal demokrat tanımlayan bir belediyede bu kazanımdan geri gidilmesinin, ne ilgili siyasetle ne CHP parti programında bahsedilen İLO Sözleşmelerinin uygulanması ile uzaktan yakından ilgisi yok. Bakırköy Belediyesi emekçilerinin sözleşmesi bekletilmemelidir. Belediye Başkanları oturdukları koltukları tek başlarına kazanmadıklarını, tek başlarına tavır alarak karar veremeyeceklerini bilmelidir. Taleplerimizin karşılanmaması halinde demokratik haklarımızı ısrarla arttırarak kullanacağımızı bildiriyoruz. Kendilerini diyalogla müzakereyle ortak akılla çözüme bekliyoruz"dedi.

İşçiler bi süre TİS haklarını talep eden sloganlar atarak ve alkışlarla Belediye Başkanını protesto ettiler. Eylemlerinin TİS imzalanıncaya kadar devam edeceğini belirttiler.