< < Yıldız Sunta İşçileri Eylemde

 

Kocaeli'de konkordato ilan eden Yıldız Sunta fabrikası işçileri, alacaklarının ödemesi talebiyle eyleme başladı.

Kocaeli'de konkordato ilan eden Yıldız Sunta fabrikası işçileri, alacaklarının ödemesi talebiyle eyleme başladı. Yıldız Sunta, 2019'un kasım ayında konkordato ilan etmiş, 550'ye yakın işçi işten çıkarılmıştı.

 

"Verilen Sözler Tutulmadı, İşsiz ve Parasız Kaldık"

Konkordato ilan edilmesinin ardından konkordato komiseri, iş yeri avukatı ve iş yerinde örgütlü Ağaç-İş Sendikası temsilcileri arasında bir tutanak imzalanarak, 30 Mayıs 2020 tarihinde işçilere ücret alacakları ve kıdem tazminatlarının ödeneceği bildirilmişti. 30 Mayıs tarihinde verilen sözlerin tutulmasını ve ödeme yapılmadığını belirten işçiler alacaklarının ödenmesi talebiyle fabrika önünde eyleme başladı.

Aylardır işsiz olduklarını, iki ay önce de işsizlik maaşlarının kesildiğini söyleyen işçiler, salgınla birlikte daha da zor durumda kaldıklarını ifade etti.

 

"Açız Aç! Diye Bağırmak mı Gerek"

Fabrika önünde kendilerine ödeme yapılmasını bekleyen işçiler, "Aylardır bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Alacaklarımız için tarih verdiler, yine ödemediler. İki aydır işsizlik maaşımız da kesildi, hepimiz perişan bir haldeyiz. Bu salgın günlerinde yaşadığımız mağduriyeti anlatmaya kelimeler yetmez. 'Açız, aç' diye bağırmamız mı gerekiyor. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz" dedi.