Özsüt işçileri maaşları ve tazminatları için Kadıköy Şubesi önünde eyleme bugün de devam etti. "Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkacak, kaderimizi kendi ellerimize alacağız" dedi.

İSTANBUL - Özsüt işçileri maaşları ve tazminatları için Özsüt Kadıköy Şubesi önündeki eylemlerine bugün de davam etti. "Özsüt'te Hak Gaspına Son" yazılı pankart açan ve "Özsüt Sözünü Tut Hakkımızı Ver", "Özsüt'e Boykot Direnişe Destek" sloganları atan işçilere devrimci örgütler, sendikalar ve siyasi partiler destek verdi.

Özsüt işçilerinden Cansu Sayra Andaç, 3 Temmuz tarihinden bu yana STP Gıda Sanayi ve Ticaret A Ş.'de çalışan emekçiler olarak hakları için eylemde olduklarını belirterek "Bizim her gün burada toplanma sebebimiz birilerinden vardım talep etmek,  hakkımız olmayan bir şeyi istemek değil. Bizler günlerdir burada kendi alınterimiz, kendi emeğimiz için buluşuyoruz. Emeklerinin karşılığını alamayan bizlere milyon dolarlık yalılarda oturanlar borçludur. Biz hakkımıız olanı almak için buradayız" dedi.



"Bizi Böleceğini Sananlara Her Gün Ders Veriyoruz"
"Bize olan borçlarını ödeyeceklerini her seferde taahhüt edenler, bizleri kandırmaya çalışanlara, bu gün burada ders veriyoruz Bizi açlığa mahkum edenler şunu bilsin ki sizin yalanlarınıza karnımız tok! Sizin boş vaatlerinizi değil, biz emeklerimizin karşılığını istiyoruz" diyen Andaç, zevk içinde yaşayanların işçilerin haklarını ödemediğine dikkat çekti.

Andaç, "Bir kısmımızın parasını yatırıp bizi bölebileceğınizi mi sandınız? Her şeye rağmen buradayız. Haklarını alamayan diğer arkadaşlarımız için de buradayızsürdürüyoruz ve bugün direnişimiz bugün 25'inci gününde" dedi.

"Birlikte Güçlüyüz ve Bu Güce Karşı Çaresizler"
Haklarını alamayan diğer arkadaşlarına da seslenen Andaç "Bizleri ayırmak içın sunulan vaatlere kanmayın, bizleri ayırmak için mutfakta bekleyin diyenlere kanmayın, Biz birlikte güçlüyüz, bu güce karşı çaresiz kaldıkları için bu kadar çirkinler" dedi.

"Üç Kuruş İçin Onurunu Satanları Affetmeyeceğiz"
Özsüt'teki işçilere baskı yapan ve eylemi kırmaya çalışanlara da seslenen Andaç,
"Üç kuruş için onurunu Özsüt'ün girişinde bırakıp içeri girenlen affetmeyeceğiz. Bizler gibi maaşlı çalışan olan yöneticiler, sizler bu şirket ortağı değilsiniz sizler yalılarda oturanlarla değil bizler ile kaderleriniz ortaktır" dedi.

"Polis Kameraları Bir Kez de Hakkımızı Gasp Edenlere Dönsün"
Her gün kendilerini polis kameralarının kayda aldığına dikkat çeken Andaç, "Bizi her gün kayda alan polis kamerası bir kez hakkımızı gasp edenlere dönsün. Gidin bu şirketin sahiplerinin bir kez lüks ve  zevki sefa içinde ki yaşamlarını kayda alın. Onları korumaktan vazgeçin, biz ve bizim gibi hakkını arayan işçilere saldırmaktan vazgeçin" dedi.

"Haklarımızı Almak İçin Buradayız ve Kazanacağız"
Yalnızca Özsüt'te değil bütün işyerlerinde işçilerin alınterinden kar elde edenlerin, zenginliklerine zenginlik katanların, açlık sınırının altında kalan ücretleri , alınteri döken işçilere vemekten imtina ettiklerini vurgulayan Andaç, Bizler emeğimizle hak ettiklerimizi almak içın günlerdir buradayız. Ve direnerek kazanacağımızı biliyoruz. Direnişimiz sonucunda haklarını alan arkadaşlarımız oldu. Fakat bazı arkadaşlanmızın hakları hala ödenmiyor. Biz bu yola birlikte çıktık ve hepimiz hakkımızı alana kadar da birlikte direneceğiz" dedi.



"Emeğimize ve Geleceğimize Sahip Çıkacağız!"
Saraylarda yaşayanlar ile değil diğer işçiler ile kaderlerinin bir olduğunu ifade eden Andaç "Ve kaderimizi kendi ellerimize alacağız. İşçilerin kaderi ne iş cinayetleridir ne de yokluk ve yoksulluk. Emeğimize ve geleceğimize her koşulda sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Özsüt İşçilerinden Halil Umut Marangoz ise yaşadıkları süreci özetleyecek destek veren emek dostları başta olmak üzere herkesi Özsüt'ün işçilerin haklarını gasp ettiğini ve Özsüt'ü boykot kampanyasını yaymaları çağrısında bulundu.

Özsü işçileri yarın da 19.00'da Özsüt Kadıköy Şubesi önünde olacaklarını söyleyerek eylemi sloganlarla sonlandırdı.