“Müzik Susturulamaz”

İzmir TEHİS, 4 Ekim Salı günü saat 19.00'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, çalıştığı işyerinde çalmasını istediği şarkıyı bilmediği için katledilen müzisyen Onur Şener için basın açıklaması düzenledi.

Islık ve zılgıtlarla başlayan eylemde sık sık "Onur Şener İsyanımızdır", "Sermayeye Değil, Müzisyene Bütçe", "Müzik, Yaşam, Özgürlük", "Müzik Susmaz Susturulamaz", "Emeğe, Sanata, Müzisyene Özgürlük" sloganları atıldı.

Eylemde okunan basın metninde pandemiyle birlikte, eğlence mekanlarının kapanması sonucu birçok emekçinin işsiz kaldığından, müzisyenlerin enstrümanlarını satmak zorunda kaldığından bütün bunların yanı sıra emekçilerin çalışırken de güvencesiz çalışmak zorunda bırakıldığından bahsedilerek "Bu da yetmezmiş gibi iktidar pandemi sürecinde yeterince yoksulluk çeken müzisyeni hedef haline getirdi. Kayıt dışı çalışma konusunda herhangi denetim ve kural getirmeye gerek duymayan devlet kurumları, müzik emekçilerini kendi kaderine terk etti. Bunun sonucunda değerli müzisyen dostumuz Onur Şener’i canice aramızdan kopardılar." denildi.

"Ölümlerimiz bahaneler altına gizlenerek işleniyor. Böylesi güvencesiz iş ortamlarında çalışmak biz müzisyenlerin kaderi olamaz. Bizlerin güvencesiz, denetimsiz, hayatımızı tehlikeye atacak işlere değil, güvenli ortamlara ihtiyacı var. Bir yandan ekmek kavgası verirken diğer yandan hayatımızı nasıl güvence altına alırız kaygısı gütmek istemiyoruz." denilen açıklamada müzik yasaklarına ilişkin denetimlerin değil, iş güvenliğine dönük denetimlerin artması istendi.

Açıklama "Ölmek değil güvenceli bir hayat istiyoruz. Zehra'nın da Onur'un da katledilen tüm müzisyen arkadaşlarımızın da davasının takipçisi olacağız." sözleriyle sona erdi.