< Festival Yasakları Sürüyor

İstanbul’un emekçi semtlerinden olan Sarıgazi’de düzenlenen geleneksel Sarıgazi Halk Festivali yıllardır yasaklamalara maruz kalıyor.

2014’ten beri bilfiil devletin yasaklamaları altında düzenlenmeye çalışılan Halk Festivali, bu yıl da benzer yasaklamalara tabii oldu.

Festival kapsamında 18 Eylül 2022 Pazar günü Sarıgazi Cemevi yanında bulunan Pir Sultan Abdal Parkı’nda düzenlenecek Emekçi Kadın Forumu ve Çocuk Şenliği, Kaymakamlık talimatıyla yasaklandı.

Festival Tertip Komitesi Emniyete çağrılarak, yazılı hiçbir evrak verilmeden, sadece sözlü beyanla etkinliklerin yasaklandığı beyan edildi.

Festival Tertip Komitesi, yasakların keyfi olduğunu ve bu topraklarda genel bir hal aldığını belirterek, emekçilerin en temel haklarının dahi gasp edildiği, nefes almalarının engellendiğini ve ülkenin, devletin zor aygıtlarıyla bir cendereye alındığını ifade etti. Birçok festivalin, konserin, etkinliğin halkı sindirmek için yasaklandığı bu dönemde bu yasaklamaların onları yıldırmayacağını belirten Tertip Komitesi, etkinliklerin her şeye rağmen yapılacağını ilan etti.

Yarın gerçekleştirilecek olan etkinlikler, Sarıgazi’de bulunan Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde saat 16.00’da düzenlenecek.

Yasaklara, Baskılara, Yozlaşmaya ve Yoksulluğa Karşı festivali sahiplenme çağrısı yapan Sarıgazi Halk Festivali Tertip Komitesi bütün emekçi kadınları, gençleri, Sarıgazi halkını dayanışmayı büyüterek yarınki emekçi kadın forumuna ve çocuk şenliğine en güçlü şekilde katılmaya çağırıyor.

Emekçi Kadınlar Forumda Buluşuyor!

Tarih: 18 Eylül 2022 /Pazar

Yer: Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği (İnönü Mahallesi, Hakimiyet Sk. No:13/A -Sancaktepe)

Saat: 16.00

Çocuk Şenliği

Tarih: 18 Eylül 2022 /Pazar

Yer: Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği

Saat: 17.00