Herhangi bir savaş hali ya da ayaklanma olmadan, güvenlik güçleri tarafından öldürülen vatandaşların çoğunluğu “Rüyalar Ülkesi” Amerika’dan... Sık sık sokak ortasında ya da evinde polis tarafından öldürülenlerin ülkesi ABD...

Missisipi’de 11 yaşında siyahi bir çocuk Aderrien Murry, 20 Mayıs Cumartesi günü sabaha karşı eve gelen babasının annesine tehditler yağdırdığını duydu ve annesi için endişelenerek, 911’i arayarak polis çağırdı. Kısa süre sonra gelen polis memuru Greg Capers, ki kısa süre önce Indianola Polis Departmanı’nın en iyi polis memuru seçilmişti- silahını çekerek evde herkesin ellerini havaya kaldırarak dışarı çıkmasını anons etti. Ve ellerini kaldırmış olarak koridora çıkan evin 11 yaşındaki çocuğunu göğsünden vurdu!

“Beni neden vurdu? Ben ne yaptım?” diye ağlayarak bilincini kaybeden çocuk kaldırıldığı hastanede akciğer çökmesi, kaburga kırıkları ve karaciğer yırtılması ile tedavi altına alındı.

22 Mayıs Pazartesi günü aile Indianola Belediye Binası'nın önünde basın toplantısı düzenleyerek yetkilileri daha fazla önlem almaya çağırdı, "Neyi bekliyorsunuz? Gerçekten ölecek birini mi?"dedi.

25 Mayıs Perşembe günü de Belediye Binası önünde bir oturma eylemi düzenlenerek adalet istendi. Saldırgan polis memuru, sadece izne çıkarılmıştı. Protestocular, ailesi ve avukatları, memurun kovulmasını ve vücut kamerası ile çekilen görüntülerin incelenmesini istediler. Polis ise, görüntüleri vermeyi reddediyor. Aile, 27 Mayıs Cumartesi günü daha büyük bir protesto eylemi planlıyor.

5 Nisan günü New Mexico’da da üç polis memuru, aile içi şiddet gerekçesi ile yanlış bir eve baskın yaparak, evin sakinlerinden 52 yaşındaki Robert Dotson’u vurarak öldürmüştü.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında da Minneapolis’te kapıyı kırarak girdikleri evde koltukta yatan siyahi genci vurarak öldürmüştü.

Birkaç yıl önce de kendisine şiddet uygulayan engelli oğlunu korkutmak için polis çağıran kadının gözü önünde çocuğunu vurarak öldürmüştü.

ABD’de son 1 yılda 1.078 kişi polis tarafından vurularak öldürüldü...