Yazarlar Birliği'nin (WGA) 11.500 üyesi, Nisan ortasından beri grevde. Hollywood, Netflix gibi film-dizi yapım sektörleri önemli ölçüde sekteye uğramış durumda. Ve her geçen hafta grev sönümlenmek bir yana, dayanışma ile daha güçleniyor. Eğlence sektörü yazarlarının, enflasyona ayak uyduran makul bir ücret formülü kazanma çabası güçlenerek artıyor.

3 Nisan günü yapılan büyük mitingde, mitinge katılan Hollywood sürücülerini ve malzeme ambarı çalışanlarını temsil eden Teamsters Local 399 Sekreteri "Hepimiz bizim olanı almak istiyorsak, bunun için dişe diş mücadele etmemiz gerekecek. Bir gözcü hattı kurarsan, o piç kamyonlar duracak, sana söz veriyorum.” dedi. Sürücüler 12 Mayıs günü bu sözü yerine getirdi.

Uluslararası Tiyatro Sahnesi Çalışanları Birliği (IATSE) de dahil olmak üzere eğlence sektörü çalışanlarını temsil eden diğer sendikaların üyeleri greve katıldı. Çok sayıda sendika da greve desteklerini duyurdu. Gün boyu süren eylemlerde talk show sunucularından film oyuncularına ve komedyenlere, gösterileri grevden etkilenenler de dahil olmak üzere, uzun bir ünlüler listesi destek verdi, bir çoğu yürüyüşlere de katıldı.

Grev ilk olarak, materyal için yazarlara bağlı olan ve çok önceden kayda alınmayan talk şovları etkiledi. Zaman ilerledikçe günlük tv akışındaki gösteriler, kablo tv ve dijital programlar etkilenmeye başladı. Sırada pembe diziler var ve grev böyle devam ederse film yapımları da duracak...

Programlar akışa, "mini odalara" ve diğer maliyet düşürücü üretim yöntemlerine doğru kaydıkça senaryo yazarları gelirlerinin düştüğünü gördüler. Bu da onları eğlence endüstrisini ödemelerin iyileştirilmesini zorlamak için greve itti.

İşçiler, "Birinin yaralanması herkesin yaralanmasıdır." diyerek grevi desteklemenin önemini kavrıyor.