< Filistin’e Saldırılar Karşı Saldırılarla Cevaplanıyor

7 Mayıs gecesi İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı hava saldırılarında 4'ü çocuk 13 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Hava saldırıları Refah, Han Yunus ve Gazze kentindeki evler ve konutlar hedef alındı.

Hava saldırıları, yaklaşık 90 gündür açlık grevinde olan Filistinli idari tutuklu Khader Adnan'ın ölüm haberi üzerine İslami Cihad militanlerının İsrail'e birkaç roket fırlatmasının ardından geldi.

9 Mayıs'ın ilk saatlerinde İsrail Gazze'ye yönelik hava saldırısıyla İslami Cihat'ın askeri kanat liderleri ile eşleri ve çocuklarını katletti. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası, bu suikast saldırısına karşı açıklama yaptı, "Bu korkakça suçun sonuçlarından siyonist düşmanı sorumlu tutuyoruz. Saldırıyı başlatan işgalci liderler, bedel ödemeye hazırlanmalı." dedi.

İsrail’in yerleşim yerlerine yönelik saldırıları sürerken, Filistinli gençler, Kudüs'ün İsseviye kasabasına giren yerleşimci otobüsünü ateşe verdiler.

İsrail ordusu gece saatlerinde Cenin'in güneyine baskın düzenledi, çıkan çatışmalarda 2 Filistinli genci öldürdü. Gün boyu da Gazze Şeridi’nde sivil bölgelere yönelik bombardımanı devam ettirdi.

Kısa süre sonra da Filistin direnişi sessizliğini bozdu, Gazze Şeridi'ndeki İsrail yerleşim bölgelerine füze yağmuruna başladı. Sirenler çaldı, sahilde güneşlenen halk sığınaklara koştu. Uzun menzilli roketlerle Tel Aviv’de birçok bölge hedef alındı, pek çok şehir de ağır roket bombardımanı altında.

Filistin Direniş Komiteleri Sözcüsü Ebu Mücahid, Gazze'den yapılan roket atışlarının Ortak Operasyon Odası öncülüğünde gerçekleştirildiğini açıklayarak “Hürlerin İntikamı Operasyonu”nu başlattıklarını duyurdu ve “Sivil evleri hedef almak, halkımıza saldırmak, kahramanlarımıza suikast düzenlemek, bütün gücümüzle karşı karşıya kalınacak bir kırmızı çizgidir ve düşman bunun bedelini çok ağır ödeyecek. Direniş, tüm seçeneklere hazır. Eğer işgal devleti saldırganlık ve küstahlıkta ısrar ederse onu karanlık günler bekliyor. Vatanın tüm cephelerinde direniş, halkımız, toprağımız ve kutsallarımız için tek bir birlik, kılıç ve kalkan olarak kalacaktır. Zafer direnişindir!” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de açıklama yaparak “Direniş güçlerinin siyonistlerin suçlarına birleşik tepkisi, düşmanın Direniş cephesini ve onun temel direklerinin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için üzerine bahse girdiği yanılsamalarını ortadan kaldırdı.” dedi.

FHKC, İsrail bombardımanlarında Muhammed Yusuf Ebu Taima, Ala'a Mahir Ebu Taima, Eymen Kerem Seyidam, Semir Abdülaziz adlı 4 savaşçısının da hayatını kaybettiğini duyurdu. Ve FHKC Ebu Ali Mustafa Tugayları “Kan boşa gitmeyecek. Hürlerin İntikamı, işgal sonlanana kadar bitmeyecek." dedi.

İsrail ordusu sözcüsü, Gazze'den 270 roket atıldığını, Demir Kubbe'nin yalnızca 63'ünü engelleyebildiğini açıkladı ve Gazze'de 104'ten fazla askeri tesisi hedef aldıklarını, saldırıları yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 gündür Gazze Şeridi'ne aralıksız sürdürdüğü hava saldırıları sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin de yaralandığını açıkladı.