Haftalardır hükümetin emeklilik reformunu protesto eden Fransız işçi ve emekçileri, dün de ülke çapında grev ve eylemlerdeydi. Sendika liderleri bu haftayı hükümetle müzakere etmekle geçirdi.

Hükümet greve çıkan işçileri zorla çalıştırma kararı almıştı, bu karar Rouen Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Fransa'nın ana şehirlerindeki tren hizmetlerinde, toplu taşıma araçlarında, okullarda ve rafinerilerde grevlere 600.000 - 800.000 kişi katıldı.

Liman işçilerinin grevi nedeniyle, petrol yüklü 50'den fazla gemi Fos-sur-Mer Körfezi'nde mahsur kaldı.

BlackRock'un karargahı demiryolu işçileri tarafından basıldı.

Öğrencilerin de aralarında olduğu bir kitle, Paris CDG Havaalanını ablukaya aldı.

Paris Assas Üniversitesi de öğrenciler tarafından bir kez daha işgal edildi.

Marsilya’da okullar kapatıldı.

Ivry'deki çöp fabrikası işçileri de yine grevde.

Grevdeki belediye kanalizasyon işçileri, kanalizasyondan topladıkları fareleri hükümet binası önüne döktü.

Sendikacılar, Fransa'nın ana bankacılık gruplarından birinin genel merkezine baskın düzenledi.

Marsilya’da AG Interpro'nun çağrısı üzerine Orange, Sodexo ve Haribo ofislerinin bulunduğu La Marseillaise Tower işgal edildi.

Paris’te Lycée Colbert lisesinde tüm giriş kapıları bloke edildi. Liseliler polisi çöp tenekeleriyle sürerek dışarıya çıkardı.

Toulouse’ta SETMI Atık Yakma Fırını milli grev günü için bloke edildi. İşçilere kamu emekçileri, demiryolu işçileri, eğitim emekçileri ve lise öğrencileri desteğe geldi.