5 Nisan Çarşamba günü, Hindistan'ın dört bir yanından binlerce çiftçi ve işçi, merkezi hükümeti ve onun çiftçilik ve emek karşıtı politikalarını protesto etmek için başkent Yeni Delhi'ye geldi. Çiftçi ve işçilerin talebi enflasyondan kurtulma, ana ürünlerde Asgari Destek Fiyatının (MSP) yasal garantisi, tüm işçiler için aylık 26.000 Rs (317 USD) asgari ücret, borçların hafifletilmesi, 60 yaşın üzerindeki tüm çiftçiler için emekli maaşı ve dört çalışma karşıtı yasa ile Elektrik Değişikliği Yasası’nın geri çekilmesini istedi.

Miting, Hindistan'ın işçileri, çiftçileri ve tarım emekçilerini temsil eden en büyük üç kuruluşu tarafından ortaklaşa düzenlendi. Tüm Hindistan Kisan Sabha (AIKS), Hindistan Sendikalar Merkezi (CITU) ve Tüm Hindistan Tarım İşçileri Sendikası (AIAWU).

Miting öncesinde Kuzey Hindistan'ın çeşitli yerlerinde halkın taleplerini öne çıkaran kapsamlı bir kampanya yürütüldü ve geniş çapta destek toplandı, 400'den fazla bölgede ortak toplantılar düzenlendi.

Yapılan ortak açıklamaya göre, son sekiz yılda 100 bin çiftçi intihar etti. 2019-2021 arasında, sadece üç yılda 112.000 olan intihar sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandı. Hindistan’da çiftçiler, 2020-21'deki tarihi çiftçi hareketinden bu yana, ülkenin dört bir yanında mücadeleye katılıyor.

12 Mart'ta da Maharashtra Eyaletindeki yaklaşık 10 bin çiftçi, Nashik'ten Eyalet başkenti Mumbai'ye yaklaşık 200 km'lik uzun bir yürüyüşe çıkmıştı. Hareketin başlamasından altı gün sonra, çiftçiler 100 km'den fazla bir mesafe kat ettikten sonra, taleplerinin çoğu kabul edildi.