ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar açıklandı. Buna göre Demokratların adayı Joe Biden, 284 delegeye ulaşarak ABD’nin 46. başkanı oldu.

Oyların sayıldığı günler boyunca çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Gazetemiz sayfalarında da ABD seçimlerine dair gelişmeleri paylaştık. Hile söylemleri, Trump'ın sayım bitmeden zafer ilan etmesi, silahlı faşistlerin sokaklara çıkması...

Seçimler sonuçlanınca her şeyin biteceği, Trump gidince ABD'nin günlük güneşlik olacağını söylemek mümkün mü? Elbette değil. Kimi aklı evveller her ne kadar Biden seçilirse Amerika'ya sosyalizmin geleceğini propaganda etseler de, Biden iktidarının işçi-emekçi halkların çıkarlarıyla yakından uzaktan alakası olmayacak. Kimileri şu an kutlama yapıyor olsa da, Biden'e oy verenlerin büyük çoğunluğunun bir şeylerin değişeceğine inandığı için değil, Trump'ın gitmesi için verdiği bir gerçek. Trump'a oy verenlerin ise, sahip olduklarını kaybetme kaygısıyla verdikleri bilinen gerçekler. Ve daha önce yazdığımız gibi: Biden seçilirse dış savaşlar, Trump seçilirse iç savaş hızlanacaktı.

Biden'in politikalarının ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Birkez daha söyleyelim: Biden tüm Amerikalıların başkanı değil, Amerikan tekellerinin başkanı olacak. ABD seçimlerinde kesin olan tek şey bu.