< < Filistin Bölünmez Bir Halk İçin Bölünmez Bir Vatandır

Aralarında FHKC ve FDKC'nin de bulunduğu 10 ülkeden devrimci partiler, Filistin Toprak Günü'nde ortak bir bildiri yayınladı: Örgütlerin ortak açıklaması şöyle:

Filistin bölünmez bir halk için bölünmez bir vatandır.

Bugün, işgal altındaki Filistin'deki mücadelenin çekirdeğini oluşturmaya devam eden bir savaşı ölümsüzleştiren Toprak Günü'nün 48. yıldönümünü kutluyoruz. Topraklar, küresel emperyalizmin bölgenin kaynaklarını ele geçirme ve kurtuluş ve bağımsızlık özlemlerini bastırma yönünde ileri bir araç olarak kullandığı siyonist projenin başlangıcından bu yana Filistin halkının mücadelelerinin başlığı olmaya devam ediyor.

Bu yılki yıldönümü, cesur Filistin direnişinin düzenlediği kahramanca "El Aksa Tufanı" operasyonunun arka planında yaklaşık altı aydır devam eden acımasız soykırım savaşıyla aynı zamana denk geliyor.

Aşağıda imzası bulunan parti ve kuruluşlar:

-Emperyalizme, siyonizme ve sömürgeciliğe karşı çıkan tüm halkların ve özgür güçlerin sokaklarda, meydanlarda ve arenalarda birleştiği Toprak Günü'nü anıyoruz.

-Filistin halkını ve onların cesur direnişini, özellikle silahlı direnişi meşru ve adil bir devrimci tepki olarak selamlayın.

-Filistin direnişini desteklediği için Lübnan, Irak ve Yemen'deki silahlı direnişi ve Siyonizmin özünü ırkçı bir sömürge ideolojisi olarak ortaya koyan tüm özgür dünya halkını selamlayın.

-Karanın, denizden nehre kadar tüm toprakların kurtarılması, tüm mültecilerin geri gönderilmesi ve Kudüs'le laik demokratik bir devlet kurulmasıyla çözülebilecek çatışmanın merkezi olduğunu ve hâlâ da öyle olduğunu düşünün.  tüm Filistin topraklarının başkenti olarak.

-Arap rejimlerinin, siyonizmin ve emperyalizmin ajanlarının, özellikle de başkentlerinde işgalci varlığın bayrağını dalgalandıran, onları tutuklayarak (Ürdün, Bahreyn) özgürleri bastıran ve onlara karşı davalar uyduran normalleşme rejimlerinin utanç verici suç ortaklığını kınamalarını yenileyin. onları yargılamak (Fas) veya sokaklarda onlara saldırmak (Mısır). Bu bağlamda baskı ve zulmün mağduru kadın-erkek tüm aktivist ve özgür bireylerle dayanışma içindedirler.

-Bölgedeki ve dünyadaki tüm ilerici güçleri, Filistin halkını ve onların cesur direnişini desteklemek için çabalarını iki katına çıkarmaya, işgal varlığını boykot etmeye, işgal altındaki Filistin genelinde soykırım, açlık, toprak hırsızlığı ve insan onurunun ihlali suçlarını ifşa etmeye çağırıyoruz. Gazze'de, Batı Şeria'da ve işgal altındaki iç kesimlerde saldırının derhal durdurulması, geçişlerin açılması ve yardım ulaştırılması için seferberliği artırın.

Direnişe onur! Şehitlere rahmet! Filistin'e Zafer

30 Mart 2024

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Lübnan Komünist Partisi, Tunus İşçi Partisi, Birleşik Yurtsever Demokrat Parti (Tunus), Nahj Demokratik İşçi Partisi (Fas), Yapabiliriz Hareketi (Moritanya), Ürdün Demokratik Halk Partisi, Ürdün Komünist Partisi, Ürdün Demokratik Halk Birliği Partisi, Sahravi İnsan Hakları Savunucuları Koleksiyonu CODESA (Güney Afrika), Sosyalist Halk İttifakı Partisi (Mısır), Kuveyt İlerici Hareketi, Sudan Komünist Partisi