Filistin’in efsanevi savaşçılarından FHKC’li Leyla Halid’in 8 Mart günü dünya kamuoyuna yaptığı çağrıdır.

Beni izleyen herkese ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara buradan İsrail devletine, ona tam destek olan sömürgeci Avrupa devletlerine ve ABD'ye karşı mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyorum.

İsrail devletini her türlü silahla destekleyen bu güçler halkımıza karşı savaşı körükleyen, kadınları, çocukları öldüren ve evleri yıkan İsrail devleti ile savaş suçlarına ortaktır. Şu ana kadar İsrail, tüm bu saldırılarıyla uluslararası hukuka hiçbir şekilde uymuyor. İsrail'in bu saldırganlığı, uluslararası hukuk çerçevesinde değerlendirilerek mahkum edilmelidir.

Şimdi İsrail devletini savaş suçlusu ilan etme, bu suçlarını Uluslararası Adalet (Ceza) Mahkemesi'ne taşıma zamanıdır. Tüm dünyada bu suçlara tanık olan tüm insanlara görüşlerini, tavırlarını ilan ederek Gazze'de, Batı Şeria'da sokak sokak direnen Filistin halkı ile dayanışmasını gösterme çağrısını iletiyorum.

İsrail devleti bu savaşı sonuna kadar sürdürerek baskı altında kalmazsa durmayacak, çünkü hedefinde Filistin halkının en gencinden en yaşlısına kadar bütün kuşaklarını yok etmek vardır. Halkımızın işgale karşı bir bütün olarak sağlam ve güçlü durmaları, onların bu hedefini körüklemektedir. Bundan dolayı Gazze halkına yönelik terörist saldırılarını sürdürüyorlar. Batı Şeria'da insanlarımızı sokak ortasında infaz ediyorlar, geniş çaplı tutuklamalar yapıyorlar.

Şimdi beni izleyen, sesimizin ulaştığı herkese daha öncesinde olduğu gibi bu işgal savaşı sürdüğü müddetçe sokaklara çıkarak Filistin halkı ile dayanışmanızı ve Filistin halkına desteğinizi sürdürmenizi talep ediyorum. Amerika ve Biden yönetiminin bu savaşın başını bizzat çektiğini biliyoruz. Filistin halkını ve dünya halklarını ezmek, baskı altında tutmak için uzun zamandır bu politikaları güdüyorlar. Filistin halkının üç intifadasında da İsrail devletine tam destek sundular.

Bugün dünya çapında sokağa çıkıp bizleri destekleyen tüm emekçileri, tüm insanları selamlıyoruz. Onlar halkımızın biricik destekçileridir ve bu destek zafere emin adımlarla yürümemizde büyük bir yardımcımızdır.

Bu savaş toprağımızı, halkımızı, kendimizi savunmak için verdiğimiz bir savaştır. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne mektuplar yazarak, başvurularda bulunarak, bunun bir soykırım ve etnik temizlik olduğunu haykırın. İsrail devletinin burada suçlu olarak mahkum edilmesi için elinizden geleni yapın.

Bizlere destek olan, sokaklara çıkıp Filistin halkını savunan tüm insanlara teşekkürü bir borç biliriz.