< Halide Yoldaş İsrail Zindanlarını Anlatıyor

Filistin’de Mahkumlar ve Eski Mahkumlarla İlişkiler Komisyonu, İsrail zindanlarında tutsak olan FHKC lideri Halide Cerrar'ın 26 Aralık günü evinden kaçırılarak tutuklanması esnasında karşılaştığı kötü muamelenin ayrıntılarını yayınladı. İki hafta gözaltında tutulan Cerrar’a herhangi bir suçlama ya da duruşma olmaksızın bir kez daha idari tutukluluk cezası verildi.

"Mahkum Halide Cerrar tutuklandığı sırada ‘İsrail’ güçleri tarafından en vahşi taciz ve işkenceye maruz kaldı" diyor Komisyon ve büyük bir ordu kuvvetinin Halide'nin evine şiddetli bir baskın düzenlediğini, burada onu aradıklarını, gözlerini bağladıklarını ve onu "Ofer" Hapishanesine götürdüklerini ekliyor. Süren araştırmanın ardından da "Sharon" Hapishanesine nakledildiğini söyleyerek, "Sharon" zindanındaki koşulların son derece zor olduğunu vurguluyor.

Halide kısa bir süre sonra "Damon"a transfer edildi ve oradaki koşulları "altmışlı yılların sonlarında hapishanelerdekilere benzer" olarak tanımlıyor. Komisyon, "Damon"un koşullarını şöyle açıklıyor:

-Aşırı kalabalık: Oda sadece 6 tutsak için tasarlanmış ama şu anda 12 tutsağı yerleştiriyorlar, bazılarını yerde uyumaya zorluyorlar.

-Duş süresi dahil günde bir saat dinlenme. Sabit olmayan gezinin zamanlamasına, cezaevi yönetimi karar veriyor.

-Yiyeceğin kalitesi ve miktarı düşük.

-Tüm elektrikli eşyalara el konulmuş.

-Kadın tutsaklara herhangi bir temsil hakkının tanınmaması.

-Mahkumların kliniğe götürülmesinde gecikmeler, her sorun için doktorun önerdiği tek çarenin su olması.

-Gazzeli mahkumların tamamen tecrit edilmesi, her türlü iletişimin kesinlikle yasaklanması.

-Özellikle bu şiddetli soğukta tam bir kıyafet ve battaniye eksikliği.