< Siyonizm Karşıtlığı Irkçılık Değildir!

İngiltere’de dün, Filistin'e destek olmak ve Gazze'deki soykırıma karşı düzenlenen bir eylemde stand açan Büyük Britanya Komünist Partisi – Marksist Leninist’ten 4 kişi, siyonizm ve emperyalizm hakkında gerçeği söyledikleri için tutuklandı.

“Bugün Britanya'da ifade özgürlüğü ölüyor” diyen Komünist Partisi bir açıklama yaptı. CMGB-ML’nin açıklaması şöyle:

CPGB-ML'nin dört üyesi dün Londra'da tutuklandı (yukarıdaki videoya bakınız). Filistin'e destek ve Gazze'deki soykırıma karşı düzenlenen bir gösteride parti standı yönetiyorlardı.

Tutuklandıklarından bu yana güney Londra'daki bir polis karakolunda tutuluyorlar. Kesin suçlamadan hala emin olmamakla birlikte, tutuklanmalarının video görüntüleri, partimizin siyonizm hakkındaki broşürünün kapak tasarımına dayanılarak kullanılan bahanenin 'ırkçı nefrete teşvik' olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Polis bu broşürden uzun zamandır haberdardı ve yıllar boyunca pek çok kez stantlarımızdan kopyalarını almıştı. Dolayısıyla dün bize karşı alınan karar hukuki değil siyasi bir karardı.

Şu ana kadar medyada yer alan tüm haberlerde tutuklamalardan 'ırkçı nefreti kışkırtmak' gerekçesiyle bahsedildi. Partimizin adı ve söz konusu broşürün ayrıntıları, rapor edilen tüm ayrıntılardan özenle çıkarılmıştır.

Yoldaşlarımızın tutuklanmasının, evlerine sabah saat 3.00'te yapılan baskınların ve yayınlarımıza el konulmasının, egemen sınıfın büyüyen Filistin yanlısı ve Siyonizm karşıtı protesto hareketine ilişkin mevcut söylemini körüklemeyi amaçladığına inanıyoruz. Irkçılarla karıştıkları ve nefreti teşvik ettikleri gerekçesiyle sıradan işçileri korkutarak soykırım karşıtı hareketi durdurmaya çalışmak istiyorlar.

İsrail siyonizmine karşı büyüyen bu hareketi ırkçılıkla bir tutarak geniş kitlelerin harekete katılmasını engellemek istiyorlar.

Broşürümüz ne diyor?

Bu broşürün hem içeriğini hem de kapağını mahkemede savunmaktan mutluluk duyuyoruz, çünkü bunlar siyonizmin kökenleri, amacı ve tarihi hakkında köklü gerçekleri yansıtmaktadır. Bu, mevcut soykırımcı İsrail rejimini anlamlandırmak isteyen tüm işçilerin anlaması gereken bir tarihtir.


Siyonizm ideolojisi ilk olarak nereden geliyor?

Siyonizm gerçekten Yahudi halkını temsil ediyor mu? İsrail temsil ediyor mu?

2. Dünya Savaşında Avrupalı Yahudilerin uğradığı soykırım ve 'antisemitizm' suçlamaları batılı devletler tarafından yasaları, politikacıları ve medyaları aracılığıyla nasıl silah haline getirilmiştir?

Siyonizm, işlediği pek çok ve bariz suça rağmen neden Londra, Washington, Berlin ve Paris'teki rejimlerin açık ve koşulsuz desteğine sahiptir?

İsrailliler neden Filistinlilerin (en iyi ihtimalle) üçüncü sınıf vatandaş olduğu, hiçbir şey yapmasalar bile şüphelendikleri, takip edildikleri ve suçlandıkları ırkçı, apartheid bir rejim kurmakta kendilerini haklı görüyorlar?

İsrail'in 1948'den bu yana Filistinlilere karşı sürdürdüğü etnik temizlik neden yanına kâr kalıyor?

İsrail batılı emperyalist güçler için neden bu kadar önemli?

Nasıl oluyor da savaş suçlarını ve soykırımı protesto etmek artık 'nefret söylemi' olarak etiketlenebiliyor?

Bunlar broşürümüzün gündeme getirdiği ve yanıtladığı sorulardır. Partimizin 20 yıl önceki kuruluşundan bu yana Filistin'le ilgili çalışmalarımızda sürekli olarak yaptığı gibi ve kurucu yoldaşlarımızın 1960'lardan bu yana yaptığı gibi.

Analizimizi, örgütümüzü ve anti-emperyalizm ve ırkçılık karşıtı bir dava olan Filistin davasını savunmaya hazırız. Hakikat ve adalet davası. Kendi kaderini tayin hakkı, ulusal kurtuluş, özgürlük ve eşitlik davası. Tüm ilerici insanlığın davası.

 

Partimizin geçtiğimiz hafta sonu Atina'da düzenlenen Dünya Anti-Emperyalist Platform Konferansında imzaladığı Filistin bildirisini okuyun.

Bu arada, yoldaşlarımıza yönelik zulümde işbirliği yapan her devlet görevlisi İsrail'in savaş suçlarına ortak olmaktan suçludur. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Nürnberg'de verilen kararlar 'emirlere uymanın' bir savunma olmadığını açıkça ortaya koyduğu için, bu konudaki tutumlarını dikkatle değerlendirmelidirler.

Bu öğleden sonra yoldaşlarımızın tutulduğu Sutton polis karakolunun önünde gerçekleştireceğimiz protestoya mümkün olduğunca çok kişinin katılmasını istiyoruz.

Bize şahsen katılamıyorsanız, lütfen bu bilgiyi olabildiğince geniş bir şekilde dağıtın. Eğer bağımsız bir gazeteciyseniz, lütfen röportaj için bizimle temasa geçin ya da yukarıdaki videoyu kanallarınızda kullanın.

Bize kısa bir dayanışma mesajı gönderebiliyorsanız, lütfen bunu videoya kaydedin ve Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine e-posta ile gönderin.

-Siyonizm karşıtlığı ırkçılık değildir!

-Tüm suçlamaları düşürün; yanlış bir şey yapmıyoruz!

-İfade özgürlüğünü savunun ve gerçeği savunun! Siyonizm eleştirisi antisemitik değildir; siyonizm ırkçı bir ideolojidir ve tüm Yahudiler adına konuştuğunu iddia ederek kendisi antisemitiktir.

-Filistin'i savunun! İngiliz hükümetinin Filistin'e verilen desteği suç saymaya devam etmesine izin vermeyin.

-Sivil özgürlükleri savunun ve gizli anlaşmalara karşı çıkın! Siyonizmi ve İngiliz emperyalizminin siyonizme verdiği desteği eleştiren yoldaşlarımızı tutuklayan Met polisi, Gazze'de işlenmekte olan savaş suçlarına ortak olmaktadır.

-Siyonist savaş suçları ve NATO savaş makinesiyle işbirliğine hayır!