FHKC Merkezi Medya Departmanı, Filistin halkının yerinden edilme, sürgün edilme planına karşı açıklama yayınladı ve “Halkımız, Filistin davasını yerinden etme ve tasfiye etme planlarını boşa çıkaracaktır.” dedi.

Filistin halkı ve Batı Şeria'daki ulusal hareketi, işgalcilerin çatışmayı çözme planlarının bir parçası olarak aktif bir şekilde planlanan, Batı Şeria şehirlerini hedef alan önemli bir Siyonist tırmanışla yüzleşmeye ve Filistin halkına karşı yaygın bir yerinden etme kampanyası uygulamaya hazırdır.

Siyonist düşmanın Gazze Şeridi'ne yönelik yıkıcı saldırganlığıyla bağlantılı olarak Batı Şeria'daki şehirlere ve kamplara yönelik saldırganlık tırmanışı, Cenin, Nablus, Tulkarem şehirlerine ve kamplarına yönelik sürekli saldırıları içermektedir. Bu eylemler arasında altyapı ve yolların sabote edilmesi, onlarca şehidin öldürülmesi, acımasız hava bombardımanlarının kapsamının genişletilmesi, tutuklama kampanyalarının yoğunlaştırılması, evlerin yıkılması ve ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarının engellenmesi yer almaktadır. Düşman ayrıca, mümkün olduğunca çok sayıda Filistinliyi öldürmek ve halkı göçe zorlamak için Batı Şeria'daki şehirlerde ve kamplarda geniş çaplı bir yıkım savaşı başlatmak, böylece çatışmayı çözmek ve Gazze deneyiminin tekrarlanmasını önlemek için Batı Şeria'daki direnişe teslim olma koşullarını dayatmak amacıyla, Gazze Şeridi'ndekilere benzer suçlar işlemenin ön hazırlığı olarak Batı Şeria'daki halka karşı suç işlemek için yerleşimci çeteleri serbest bırakıyor.

Siyonist düşman aynı zamanda Gazze Şeridi'ndeki sürekli tükenmişliğini Batı Şeria'daki saldırganlığını tırmandırarak telafi etmeye çalışmakta, bugüne kadar çok sayıda insanımızı öldürmek ve altyapıyı tahrip etmekten başka bir şey elde edememiş olmanın ışığında herhangi bir saha başarısı elde etmeye çalışmaktadır. Cephe, Batı Şeria'nın her yerindeki halk kitlelerine, yerleşimcilerin suçlarına karşı koymak için silah taşımanın ve halk koruma komiteleri kurmanın gerekliliğini ve önemini yineler. Direniş, Batı Şeria'da devam eden suçlara sessiz kalmayacak ve her zamanki gibi Siyonist içişlerinde karşılık vererek ve askerlerini ve yerleşimcilerini tüketmeye devam ederek onlarla yüzleşecektir.

Cephe, Filistin Yönetimi Güvenlik Güçlerini seçeneklerine karar vermeye ve silahlarını düşmanın göğsüne doğrultmaya, işgalin saldırganlığına karşı direnişe katılmaya ve halkımızı savunmaya çağırmaktadır, çünkü bu suçlu düşman ayrım gözetmeksizin tüm Filistinlileri hedef almaktadır.

İşgalin Batı Şeria, Gazze ve hapishanelerde halkımıza karşı yürüttüğü kapsamlı savaş, bizden sadece daha fazla direniş, kararlılık ve sertlik görecektir. Bu da sahada ve tüm siyasi forumlarda mücadeleye öncülük edecek birleşik bir siyasi duruşun formüle edilmesini gerektirmektedir. Yerinden etme ve Filistin davasını tasfiye etme planları, devam eden soykırıma ve Batılı ve gerici Arap suç ortaklığının sürmesine rağmen gerçekleşmeyecek ve halkımız tarafından yenilgiye uğratılacaktır.