16 Ekim günü Fransız polisi tarafından tutuklanan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin eski Politbüro üyesi Dr. Meryem Abu Dakka, Fransa'da ev hapsine alınmıştı. Fransa'nın en yüksek idari yargı organı olan Danıştay, 8 Kasım Çarşamba günü, FHKC’li Meryem Abu Dakka'nın sınır dışı edilmesine onay verdi. Meryem Abu Dakka, bu sabah sınırdışı edilerek Mısır’a gönderildi.

Meryem yoldaş, Filistinli kadınların ve Filistin halkının davası için verdiği mücadeleyi anlatmak üzere geçtiğimiz Eylül ayında Gazze Şeridi'nden Fransa'ya gelmiş, Fransa'nın çeşitli şehirlerini kapsayan ve 10 Kasım'da sona erecek olan bir tura katılmıştı.

İsrail ve Avrupa Birliği tarafından “terörist” olarak sınıflandırılan solcu bir örgüt olan FHKC’li 72 yaşındaki Meryem Abu Dakka’nın, Fransa topraklarında yürüttüğü kamu faaliyetleri sırasında "kamu düzenine maddi bir zararın gözlemlenmediği" kabul edilse de; Abu Dakka'nın "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin sadece bir üyesi değil, aynı zamanda hareketin lideri olduğuna" dikkat çekilmişti.

Danıştay, "İsrailli sivillere yönelik saldırıları üstlenen bir örgütün lideri olarak, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin görüş belirtmek amacıyla Fransa topraklarında bulunmanın, kamu düzeninde ciddi rahatsızlıklara yol açabileceği"ni iddia ediyordu.

Abu Dakka’nın "dilini bilmediği" Fransa arasında hiçbir bağlantı bulunmadığını değerlendirerek, "sınır dışı edilmesinin hareket özgürlüğünün tehlikeli ve yasa dışı bir ihlali olarak kabul edilemeyeceğini" vurguluyordu.

Ve bugün Meryem yoldaş Fransa'dan sınırdışı edildi. 4 gün tutuklu kalan FHKC'li Dr.Meryem, önce İsrail'e teslim edilmek istendi. Reddedince bugün Mısır'a, Kahire'ye sınır dışı edildi!

Meryem yoldaş bize, Mücadele Birliği’ne ilettiği mesajında: "Kaçırılıp saldırıya uğradıktan sonra dört gün tutuklu kaldım, bana işgal altındaki tutukluluğumu hatırlattılar. Beni İsrail'e teslim etmek istediler ama reddettim ve bugün beni Kahire'ye sınır dışı ettiler. Mısır güvenliği beni büyük bir sıcaklık ve saygıyla karşıladı. Fransa'daki neo-faşistlerle açık savaşım devam ediyor. Devrimci selamlar, ama özgür insanlar için yürüyüşte yoldaşlar. Halklar için uluslararası dayanışma yılı!" dedi.

Meryem Abu Dakka, Fransa İçişleri Bakanı Darmenian'ın talimatıyla tutuklanmıştı. Darmenian, Başbakan Macron ile birlikte, Filistin'deki mücadeleyi destekleyen tüm gösterileri, bayrakları ve kamuya açık tartışmaları da Paris'te yasaklamıştı.

Sınıf mücadelesinin en gelişkin olduğu Fransa’da, burjuvazi de çok gelişkin bir sınıf içgüdüsüne sahip ve en ufak bir hak arama eylemi dahi iki sınıfın karşı karşıya gelmesi nedeniyle ayaklanmalara dönüşüyor. Ve soykırıma uğrayan, katledilen bir halkın temsilcisi de Fransa için bir tehdit olarak görülüyor.

Fransa “demokrasi”, “özgürlük” masalları anlatan emperyalist kapitalist dünyanın ikiyüzlülüğüne en net örnek. “Özgürlük” ve “eşitlik”in sadece burjuvazi arasında olduğunun en iyi göstergesi. Kapitalistlere Ölüm, Halklara Özgürlük!

Meryem Abu Dakka Yalnız Değildir!