Emperyalistlerin dünyayı nükleer bir felaketin eşiğine getirmesine, ABD-NATO öncülüğünde bir yıkım savaşını tetiklemesine karşı Roma’da, 27-28 Ekim tarihleri arasında bir barış konferansı düzenleniyor. İmzaya açık çağrı metni, burjuva dünyada hakim olan ve uluslararası sosyalist hareketin büyük bölümünü etkisi altına alan “akıntıya” karşı güçlü bir ses yükseltme zemini sunuyor. Mücadele Birliği olarak imzacısı olduğumuz ve desteklediğimiz bu konferansın çağrı metnini yayımlıyoruz. (Başlık, tarafımızdan konuldu)

Gerçek ve Adil Bir Barış İçin...

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma, NATO’nun da müdahil olması nedeniyle üçüncü bir dünya savaşını tetiklemektedir.

Avrupa-Atlantik seçkinleri, Kiev’deki kukla rejime verdikleri doğrudan desteklerini, “Rus saldırganlığına karşı koydukları” şeklinde meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

Ancak asıl saldırgan, Sovyetler Birliği’nin dağılmasını fırsata çevirip, Doğu Avrupa’yı ekonomik ve siyasi olarak boyunduruk altına alarak arka planda Rusya’yı kuşatıp yenmeyi hedefleyen ABD-NATO-AB bloğudur. Bu stratejilerinin son adımı, Ukrayna’nın NATO’ya ve AB´ye nihai katılımını sağlamak ve ardından Moskova’da bir rejim değişikliğine gitmektir.

Dolayısıyla ABD liderliğindeki bloğun bu savaşı, demokrasiyi savunmak ve halkların kendi kaderlerini tayin etme haklarını temel ilkelerini sağlamak için başlattığı yönündeki iddialarına yalnızca aptal ve unutkanlar inanabilir. Gerçek şu ki, bu blok, başta Euromaidan darbesini destekledi ve devamında ise Ukrayna ordusunu ve neo-Nazi grupları Donbass cumhuriyetlerine ve Rusya’nın kendisine karşı konumlandırmak için finanse etti ve silahlandırdı. Diğer bir gerçek de, NATO tek kutuplu üstünlüğünü iddia ederek, hukukun üstünlüğüne inanan çok kutuplu bir dünyanın oluşmasına ve ulusların kendi kaderlerini tayin etmelerine engel olmak için Ukrayna halkını top yemi gibi kullanarak feda ediyor.

Şayet, NATO-AB bloğu Rusya’ya boyun eğdirmeyi başarırsa, Çin’e karşı savaşın kapıları da ardına kadar açılmış olacaktır.

Sonuç olarak, üçüncü bir dünya savaşını önlemek, insanlığın refahını önemseyen herkesin birinci görevidir. Bunun da yolu, halklar arasında militarizme ve emperyalizme karşı, barış ve kardeşliği sağlamaktan ve uluslararası büyük bir ittifak oluşturmaktan geçmektedir.

Bu amaçla sizleri 27-28 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Barış Konferansı’na davet ediyoruz.

Bu bildiriyi imzalayanların talepleri:

  • Ukrayna’ya silah tedarikine son verilmesi.
  • Rusya’ya yönelik yaptırımlara ve Rusfobik kampanyalara son verilmesi.
  • Rusya’yı bir “terör devleti” olarak tanımlayıp kınayan bildirgenin iptali.
  • Savaşan güçler arasında bir ateşkes.
  • Gerçek anlamda tarafsız ve demokratik bir Ukrayna’nın yeniden oluşturulması.
  • NATO’nun feshedilmesi.
  • Nükleer silahlanmaların ve diğer silahlanma yarışlarının sona ermesi.

Ayrıca Emperyalizmin her türlüsüne, emperyalist hegemonyacılığa ve şovenist milliyetçiliğe karşı koymaya ve tüm uluslara saygıyı esas alan çok kutuplu bir dünyayı oluşturmaya karşı direniyor ve ayaklanıyoruz!

GERÇEK VE ADİL BİR BARIŞ İÇİN!

Bölünerek bir hiçiz. Ancak birleşirsek başarabiliriz.