25 Haziran günü Washington’da Beyaz Saray önünde Küba bayrakları dalgalanıyordu. Yaklaşık 500 kişi, Küba’yı ve Küba halkını desteklemek için toplandı.

Ülkenin pek çok yerinden delegeler halinde gelen yüzlerce kişi, Küba'nın “Terörizmi Destekleyen Devlet Listesi'nden (SSOT)” çıkarılmasını istedi.

Dayanışma örgütleri ve sol gruplar, ABD Başkanı Biden'ın Küba'yı ABD'nin Terörizmi Destekleyen Devlet listesinden çıkarmasını talep etmek için 25 Haziran Pazar günü Washington DC'de bir araya geldi. Bu örgütler arasında Küba Ulusal Ağı, Uluslararası Halk Meclisi, IFCO/Pastors for Peace, Halk Forumu, Filistin Gençlik Hareketi, YANIT Koalisyonu ve Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi de yer aldı.

Eylemciler ilk olarak Latin Amerikalı kurtarıcı José de San Martín Anıtı'nda toplandılar ve Amerikan Devletleri Örgütü'nün (OAS) karargahını geçerek Beyaz Saray'a yürüdüler.

Eylemde Biden'a ABD'nin Küba'ya yönelik 60 yılı aşkın ablukasına ve ABD'nin dünya çapındaki egemen uluslara yönelik yaptırımlarına son vermesi için de çağrı yapıldı.

Beyaz Saray önünde toplanan kalabalığa konuşma yapan Uluslararası Halk Meclisi'nden Kameron Hurt, “Bu kalabalığa baktığımda, insanların gücünün en gerçek halini görüyorum. İnsanların gücünü görüyorum çünkü bu ablukayı yenmek için gereken bu. Yaptırımları yenmek için. Tüm ülkeler üzerindeki yaptırımları yenmek için. Küba'yı kastediyoruz, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti halkını kastediyoruz, İran halkını, Venezuela halkını, Suriye halkını, bu imparatorluğa karşı çıkan herkesi kastediyoruz." dedi.

Yaklaşık 90 dakika süren eylemde yapılan konuşmalarda Küba'nın ABD tarafından terörizme sponsor olan bir devlet olarak adlandırılmasını ve uyguladığı ablukanın Küba halkına karşı ekonomik savaşa dönüşmesini protesto etti.

"COVİD sağlık krizi sırasında, Küba, dünyadaki herkesin satın alabileceği, ticaretini yapabileceği tıbbi malzemelere erişimi olmadan halkının hayatta kalması için savaşırken, Trump, Küba'yı Terörün Devlet Sponsorları listesine koydu, bunun bir yalan olduğunu bilerek!” denildi.

ABD’den Mayıs ayında Küba’ya giden tugayda yer alan Amazon İşçi Sendikası da mitinge güçlü bir şekilde katıldı. Bu Tugayla Küba’ya giden çok sayıda kişi de eylemde yerini aldı.

Eylemciler ABD'de yalnızca ablukaya karşı değil, ABD'deki işçi sınıfını etkileyen tüm sorunlar etrafında örgütlenmenin önemini de vurguladılar konuşmalarında ve mitingi "Küba halkının ihtiyacı olan şey, her şeyin ötesinde sempatinin ve yardımın ötesinde, Birleşik Devletler'deki devrimcilerdir!" denilerek sonlandı.