Sudan Komünist Partisi Merkez Komitesi Sekreterliği dün “Acil Basın Açıklaması”nı yayınladı ve Hızlı Destek Güçlerine ait askeri grupların, 25 Mayıs günü Sudan Komünist Partisi’nin karargahına saldırarak işgal ettiğini duyurdu:

"Bu saldırgan güç, partinin genel merkezindeki tüm ofis ve salonların kapılarını kırarak, geniş çaplı vandalizm, zarar ve tüm mülkiyet ve talan eylemleri gerçekleştirdi. Bu kuvvetler hala parti genel merkezlerinde mevcut, karargah olarak kullanıyorlar. Bu barbarca ve korkakça eylemi en güçlü şekilde kınıyor, bu dizginsiz güçlerin partinin ana karargahını derhal tahliye ederek işgaline son vermelerini talep ediyoruz. Siyasi partilerin makamları ve vatandaşların evleri savaş alanı değildir.

Bu barbarca eylemden kaynaklanan tüm zararlardan ve eksik içeriklerden Hızlı Destek Güçlerini tam olarak sorumlu tutuyoruz ve bu saldırı karşısında tüm yasal önlemleri alacağız.

Konut evlerine saldırma ve işgalcilerine terör estirme operasyonları, ayrıca hastaneler gibi kamu tesislerinin karargah olarak kullanılması, bu anlamsız savaşta sıkça yaşandı. Savunmasız vatandaşların kutsallıklarının ve uluslararası kanun ve normların savaş zamanlarında bile açıkça ihlallerini oluşturuyorlar. Ancak, siyasi partilerin genel merkezlerine yapılan saldırının ve onların işgali ve askeri kışlaya dönüştürülmesinin bu felaket savaşın seyrini tehlikeli bir tırmanış oluşturduğunu görüyoruz.

Yaygın güvenlik kaosu koşullarının savaşan partilerin, demokratik hareketin konumlarını, Direniş Komiteleri, sendikalar, siyasi ve yurtsever güçler dahil olmak üzere savaşı reddeden ve karşı çıkan tüm güçlerin hedef ve saldırması sömürüsünün bir göstergesidir.

Bu tür saldırılar ve diğerleri, Sudan Komünist Partisi'ni Sudan halkının kitleleriyle ve onların vatansever güçleriyle ön saflarda durmaktan, savaşın sona ermesini talep etmekten ve onu ateşlemeye katkıda bulunan tüm partilerin yargılanmasını ve hesap vermesini engellemeyecektir."