Milyonlarca genç arkadaşımızın işsizlik, açlık intiharlar, yaşamdan kovulmuşluk, gerici eğitim sarmalında sıkışmış olduğu, Boğaziçi isyanı ile birlikte düzene karşı öfkemizin sokağa daha çok taştığı bir dönemden geçiyoruz. Pandemi ile birlikte ekonomik ve siyasal krizin daha da derinleştiği, kapitalizmin işçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+’ların yaşamlarını dayanılmaz hale getirdiği bugünlerde, sermaye sınıfı ayakta kalabilmek için daha da saldırganlaşıyor.

Ellerindeki tüm zor araçlarıyla, her türlü baskıyla yükselen devrim mücadelesinin önüne geçmeye çalışan faşizm devrimci-demokrat kesimlere yönelik yoğun bir saldırı içinde. Gözaltılar, tutuklamalar, katliamlar, baskılar, tehditler ile devrimcileri yıldırmaya çalışan faşizm, devrimci gençliğin militanlığından, cüretinden büyük bir korku duyuyor. Tehdit ve ajanlaştırma saldırılarına hız veren faşizmin bu uygulamalarıyla her gün karşı karşıyayız.

Bu olağan hale gelen saldırılardan biri de geçtiğimiz günlerde DÖB’lü bir yoldaşımıza yönelik gerçekleşti. İstanbul’da bir yoldaşımızın gizli bir numaradan aranarak “Senin ne yaptığını, evini, her şeyini biliyoruz, seni yaşatmayız, evinden alırız, burada çalışma yapmayacaksın” ifadeleri kullanılarak tehdit edilmesi bu korkularının bir sonucudur. Yoldaşımıza yürüttüğü devrimci çalışmalardan kaynaklı gözdağı verilmek istenmesi, toplumun geniş kesimlerine yönelmiş dur durak bilmeyen saldırıların bir parçasıdır. İşçileri sömüren, kadınları ölüme mahkum eden, gençliği geleceksizleştirip intiharlara iten bu düzene boyun eğmemizi, susmamızı, sinmemizi istiyorlar. İstiyorlar ki bu bezirganlık, bu açlık, yoksulluk, acı dolu bu düzen sürsün!

Ama büyük bir yanılgı içindeler! Sermaye egemenliği ve onun devleti tarihi boyunca devrimci-demokrat kesimleri sindirmeye çalışmış, binlerce devrimciyi katletmiş ve hala on binlerce devrimciyi zindanlarda rehin olarak tutmasına rağmen devrimin büyümesini bastıramamıştır! Bugün de bastıramayacaklar! Tehditlerle, baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalar ve işkencelerle sineceğimizi, geri adım atacağımızı sananlar Denizlerin devrimci davasını ve onların cüretini kuşananların devrim için ne olursa olsun dövüşeceklerini bilsinler! Çürümüş düzeniniz çatırdıyor, gençliğin isyanını kuşanarak sizi tarihin çöplüğüne göndermeye geliyoruz!

 

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)