< Açtıkları Yolu Zafere Ulaştıracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan üç militan, üç komünist, üç büyük devrimci yürek... Yaşamanın anlamını kavga içinde bulmuştu onlar. Kavga onlar için sömürülen, baskıya uğrayan, ezilen milyonların özgürleşmesi demekti. Tarihsel görevlerinin ayırdına varan Denizler, bu onurlu ve ağır yükü omuzlamaktan çekinmedi. Bedelini hayatlarıyla ödeyecekleri zorlu yolculuğa işte bu bilinç ve duyguyla atıldılar. 49 yıl önce bugün 6 Mayıs 1972’de idam edildiler.

Okul sıralarında faşistlerle amansızca çatışan, oradan toprak işgallerine katılan, Filistin halklarıyla omuz omuza dövüşen ve THKO’yu kuran Denizler, 71 kopuşunun devrimci önderleri olan yoldaşlarımız, zora dayalı mücadeleyi sergileyen tarihsel anlamdaki öncü pratikleriyle bir meşale yaktılar. Enternasyonalizmin en ileri örneklerini verdiler

Emperyalist-kapitalist sistemin insanlığa açlıktan, yoksulluktan, savaşlar ve yıkımdan, acı ve gözyaşından başka vereceği bir şey yok. Buna rağmen, tarih sahnesini terk etmemek için doğayı ve insanlığı yok etmeye devam ediyor. Zaten açlıkla sınanan yaşamlarımız salgının büyüttüğü yıkımla katlanılamaz hale geldi. Alınmayan önlemler, verilmeyen destekler, onbinlerce işletmeyi iflasa sürükleyen yasaklar, Kod-29 belasının işsizlik cehennemine savurduğu binlerce işçi, adeta bilinçli bir kışkırtma halini alan kadına yönelik resmi saldırılar, öğrencilere dönük amansız saldırı, soluksuz baskı, baskı, baskı...

Keyfi pandemi yasaklarının faşizmin tahakküm aracı kılındığı, kent meydanlarının, çalışmak dışında her şeyin fiilen yasaklandığı bugünlerde, işçi sınıfı, gençlik, kadınlar, Kürt halkı, doğasına sahip çıkan köylüler, yıkıma sürüklenen esnaf, kısacası hemen tüm toplumsal kesimler baş eğmez bir kararlılıkla faşizmin yasaklarını tanımıyor, faşizmin üzerine yürüyor. Ekonomik ve politik krizin daha da derinleştiği böylesi bir süreçte, ayaklanmaya gebe olan topraklarımızda bugün Denizlerin cüretini, eylemci ruh halini kuşanmalıyız. Denizler gibi militan, kararlı ve cüretli şekilde öne atılmalıyız.

Bu bilinç irade ve kararlılıkla açtıkları yolu zafere ulaştıracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan yoldaşları, insanlığın kurtuluşunu simgeleyen zafer bayraklarında taşıyacağız.

Mücadele Birliği Platformu