TKEP/Leninist Merkez Komitesi, 1 Eylül 2023 günü bir açıklama yayınlayarak Türkiye ve Kürdistan proletaryasının devrimci komünist partisi TKEP/Leninist’in otuz üç mücadele yılını geride bıraktığını duyurdu.

Kökleri, Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının 1971 devrimci kopuşuna dayanan Leninist Parti, 34. mücadele yılına, dünyada önemli değişimlerin meydana geldiği, emperyalist-kapitalist sistemin çöküşünün gözle görülür hale geldiği, dünyada bir toplumsal devrimin geliştiği koşullarda giriyor.

Açıklamada dünyada olduğu gibi, Türkiye ve Kürdistan'da da alt-üst edici bir süreçten geçildiği, sermaye sınıfının egemenliğini ayakta tutmak için daha fazla şiddete başvurmaktan başka bir yol bulamadığına yer verilirken, tüm bunlara rağmen işçi sınıfının, ücretli emekçilerin, Kürt halkının, yoksul kitlelerin düzene karşı mücadelesini, kin ve öfkelerini bastıramadığı; düzenin her saldırısının, devrimin toplumsal güçlerinin karşı saldırısıyla yanıtını bulduğu söylendi.

Açıklamada “İşte bu koşullarda, partimiz TKEP/Leninist, birleşik toplumsal devrimimizi zafere taşıyacak politikalara ve stratejiye sahip tek devrimci komünist parti olduğunu ortaya koydu. Genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Partimizin izlediği devrimci politika; emperyalist-kapitalist sistemin çöküşüne ilişkin ortaya koyduğu teorik/politik yaklaşım; Donbass halklarını desteklemek üzere Rusya'nın emperyalizme ve faşizme karşı açtığı savaş karşısında izlediği politik çizgi, dünya tarihinin temel çizgisinin toplumsal devrimlerle belirlenen “yeni evre”ye girdiğine dair tahlili; bunu kanıtladı.

Bu süreçte, son olarak seçim politikalarında bütün sosyal reformist ve uzlaşmacı partiler gerici-faşist burjuva muhalefetin arkasında sıraya dizilirken proletaryanın burjuvaziden bağımsız sınıf çıkarlarına dayalı politikası Partimiz tarafından temsil edildi.

İki ülkenin birleşik toplumsal devrimi, Partimizin politikalarında ifadesini buldu. Birleşik devrimi Partimiz temsil etti.

Bu süreç, bir kez daha şu sloganın doğruluğunu ve haklılığını kanıtladı: Devrim Biziz, Biz Devrimiz.” denildi.

Türkiye ve Kürdistan birleşik toplumsal devriminin, Leninist Parti’nin politikaları ve devrimci stratejisiyle zafere ulaşabileceği de vurgulanarak “Son seçim süreci, emekçi sınıfların ve Kürt halkının gözünü açtı ve burjuvaziyle işbirliği yapan sosyal reformist partilerin, uzlaşmacıların sefil politikalarını görmelerini sağladı. Aynı süreç, bütün burjuva güçlerden yolunu ayırmış, birleşik toplumsal devrimi temsil eden tek partinin Partimiz TKEP/Leninist olduğunu da gösterdi”ği söylendi. Girilen bu 34. yılın yeni bir mücadele yılımız atılım yılı olduğu vurgulanan açıklamada devrimci öncü işçilere, devrimci gençliğe, devrimci kadınlara seslenilerek “Devrimci strateji ve politikalarında üstünlüğünü kanıtlamış, devrimi temsil eden tek parti olan TKEP/Leninist bayrağı etrafında toplanın! Bu, sizin devrime, iki ülke işçi sınıfına ve tarihe karşı olan görevinizdir. Bir kez daha: Şimdi Devrim Zamanı! Devrim Biziz, Biz Devrimiz!” denildi.

Açıklamanın tamamını leninist.net’ten okuyabilirsiniz