< < Yeni Ekimlere Giden Yolu İnşa Ediyoruz

“Bir adam gelir, bir düzeni bozar kalır” diyor Ekim Devrimi’ni zafere ulaştıran Lenin için, Turgut Uyar. Bir adam ki büyük Ekim Devrimi destanını yazıyor. Bir adam ki önce kendi ülkesinin, sonra tüm dünya proleterlerinin yolunu aydınlatıyor, devrim fikrini bir düş olmaktan çıkarıp ete kemiğe büründürüyor. Tarihin akışını değiştiriyor.

Büyük Ekim Devrimimiz 104. yılını kutluyor ve 104 yıldır yolumuza ışık tutuyor. Milyonlarca ezilen ve emekçinin Lenin önderliğinde o gün verdiği mücadele, bugün verdiğimiz mücadelede ufkumuzu açıyor, devrim ve sosyalizm mücadelesinin yol ve yöntemlerini öğretmeye devam ediyor. Ekim Devrimi’ni sadece 1917 yılına hapsetmekten çıkarıp, günümüzün ve geleceğin aydınlanmasını sağlıyor.

Dünyamız çok zor şartlarda yaşadığımız bir dönemden geçiyor. Pandemi, küresel ekonomik kriz, doğa talanı, kadın cinayetleri, ezilenlere ve emekçilere dönük bir saldırı silsilesi… Bizler de Türkiye ve Kürdistan emekçileri ve devrimcileri olarak dünyanın geçtiği bu süreçten kendi payımıza düşeni alıyoruz. Zenginler zenginleştikçe biz fakirleşiyoruz. Kapitalist sistemin, faşizmin işkencelerine, saldırılarına, gözaltı ve tutuklamalarına maruz kalıyoruz. Her sabaha bir ırkçı saldırı ya da bir kadın cinayetiyle uyanıyoruz. Tüm bu yaşananlara rağmen mücadeleden asla vazgeçmiyoruz. Yeni Ekimlere giden yolu inşa ediyoruz.

Tarihin tozlu sayfalarında gezindiğimizde Ekim Devrimi’ni yaratan sürecin günümüzle ne kadar benzer olduğunu görebiliyoruz. Ekim Devrimi’ni yaratan proletarya, bugün yeni Ekimler yaratma yolunda büyük adımlar atıyor. Burjuvazi ve proletarya sınıflar savaşımı tarihinin belki de en sert sürecinden geçiyor. Dünya proletaryası devrimin yaratıcısı olan sınıfdaşlarının mücadelesini örnek alıyor. Dünyanın her yerinde tarihin akışına yön verecek yeni örnekler yaratıyor.

Komünizm ve kapitalizmin uzlaşmaz kavgası her geçen gün daha da büyüyor. Bu kavganın nihai zaferi işçi sınıfının olacaktır. Şanlı Ekim Devrimimiz her daim bize yol göstermeye devam ediyor ve edecek. Yaşasın Büyük Ekim Sosyalist Devrimimiz! Yaşasın Lenin!