< < Yoksulluğa, Şiddete, Savaşa, Sömürüye Karşı; Kadınların İsyan Zamanı!

Bir 8 Mart’ı daha isyanımızla, öfkemizle karşılıyoruz. Üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen yaşamsal ihtiyaçlarımıza ulaşamadığımız, acımızın giderek büyüdüğü deprem bölgelerinden yaşamı yeniden kuran emeğimizle sesleniyoruz; depremi ranta çeviren, yaşamlarımızı sermayeye feda edenlere isyanımız var!

Her yıl daha da yoksullaşıyoruz. Biz kadınlar; yaptığımız pazarın, yaktığımız sobanın derdine düşerken, emeğimizi sömürerek zenginleşen bir avuç patron, şirketlerini kat be kat büyütüyor! Düşük ücretlerle çalıştığımız fabrikalardan-atölyelerden, güvencesiz, mevsimlik çalıştığımız tarlalardan, emeğimizi görünmez kılan evlerden sesleniyoruz; bizi sömürdükçe daha da zenginleşen kapitalist sisteme isyanımız var!

Tüm dünyada hızla artan savaşlar, en çok kadınların hayatlarını etkiliyor. Yıllardır toprakları işgal edilen, dili, kimliği baskı altına alınan Filistin halkı, Siyonizm'in saldırıları altındayken hiçbirimiz özgür değiliz. Emperyalizmden aldığı güçle Filistin halkını katleden Siyonizm'e karşı isyanımız var!

Biz kadınlar güvende olmadığımız evlerde yaşamaya mecbur bırakılırken aileyi kutsayan dinci faşist iktidar, mücadelemizle kazandığımız haklarımıza saldırıyor. Kadınlar her gün daha fazla katledilirken boşanmayı engellemeye çalışanlara, şiddet faillerini cesaretlendirenlere, cezasızlık politikalarına, tacize, tecavüze isyanımız var!

Şiddet evlerden sokaklara, yurtlara kadar hep yaşamımızda. Emeğimizle dokuduğumuz geleceğimiz üniversite kampüslerinde yok edilmeye çalışılıyor. İyi bir gelecek kurma hayallerimizin göstermelik öğrenci bursları ile yok edildiği, intihara sürüklendiğimiz bu süreçte genç kadınlar olarak denetimsiz KYK’lara, bozuk yemeklere, ödeyemediğimiz harçlara, bozuk asansörlere, niteliksiz eğitime isyanımız var!

Özgür ve eşit bir yaşamı kurmak için inatla, ısrarla mücadele vererek sokağa her çıkışımızda devletin baskı ve engellemeleriyle karşılaşıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesi veren devrimci kadınlar tutsak edilirken, kadın kurumları kapatılıyor, derneklerimiz basılıyor. Çocuk istismarcılarını koruyan, kadın katillerini cesaretlendiren ama itaat etmeyen kadınları tutsak alan faşist sisteme isyanımız var!

8 Mart 1857’de dokuma işçisi emekçi kadınları katleden sistem bugün çok daha kapsamlı bir şekilde bizlere yaşanmaz bir hayatı dayatıyor. Ancak tüm bunlara karşı erkek egemen kapitalist sisteme “İsyanımız Var!” diyoruz. Biz kadınların isyanı yeni ve özgür bir yaşamı kuracak, bütün tahakküm biçimlerini ortadan kaldıracak güçtedir.

Şimdi birbirimizden aldığımız güçle sözümüzü daha yüksek sesle söylemeye, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde sokağa!

Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü!

Şan Olsun 8 Martları Yaratanlara ve Yaşatanlara!

Kadınlar Devrimle Özgürleşecek!


EMEKÇİ KADINLAR


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne giderken

3 Mart Pazar günü 16:00’da Kadıköy’de,

8 Mart Cuma günü akşam Taksim’de!

 

*https://dunyayabaskaldir.wixsite.com/kadin web sayfasından alınarak yayınlanmıştır.