< Denizleri Anmaya Ankara’ya Gidiyoruz

Denizlerin yoldaşları!

“Nereden geliyorsun” diye sorulduğunda “Devrim yapmaktan geliyorum” diyen Deniz Gezmişlerin, Yusuf Aslanların, Hüseyin İnanların yoldaşları!

6 Mayıs 1972’de Ankara Ulucanlar zindanında idam edilen THKO’nun önderleri, Devrimci Öğrenci Birliği’nin kurucuları, Denizleri anmaya Ankara’ya gidiyoruz.

Burjuva meclisin elbirliğiyle idam kararına imza attığı Denizler, idam sehpalarından faşizme korku saldılar!

Deniz “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının birlikte mücadelesi” sözlerini tarihe yazdı, birleşik mücadelenin temellerini attı.

Hüseyin İnan bayrağı Türkiye halklarına emanet ederken, “Yaşasın işçiler, köylüler ve yaşasın devrimciler, kahrolsun faşizm” diyerek burjuvazinin boynuna ilmeği geçirdi.

Yusuf Aslan, “Biz halkımızın hizmetindeyiz, sizler Amerika’nın hizmetindesiniz, Yaşasın devrimciler, Kahrolsun Faşizm” sözleriyle uzlaşmaz devrimci tavrıyla düşmana bir tokat daha attı. Sanıyorlardı ki onları idam ederek Türkiye işçi sınıfının ve Türkiye halklarının devrim yürüyüşünü durdurabilecekler!

Mahirlerle, İbrahimlerle, Hakilerle siper yoldaşlığı ile sürüyor, bize bıraktıkları kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.

Denizleri Anmak Onlar Gibi Savaşmaktır!

6 Mayıs Cumartesi

Saat 10.00

Ankara Karşıyaka Mezarlığı A2 Kapısı