< Devrimci İşçi Hasan Oğuz Mezarı Başında Anıldı

Dev Yapı İş İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi devrimci işçi Hasan Oğuz, ölümsüzleşmesinin 3. yılında mezarı başında inşaat işçileri ve mücadele arkadaşları tarafından anıldı. "Her bir işçiye ulaşıncaya ve bu sömürü düzenini değiştirinceye kadar mücadeleyi yükselteceğiz" denildi.

2020 yılında Galataport şantiyesinde çalışırken, Covid-19'a karşı hiçbir önlem alınmaması nedeniyle 13 Nisan 2020'de yaşamını yitiren Dev Yapı İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi devrimci işçi Hasan Oğuz, ölümsüzleşmesinin 3. yılında inşaat işçileri ve mücadele arkadaşları tarafından Habipler Yayla Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

 

"Söz Veriyoruz Bu Karanlığı Aydınlatacağız"

Hasan Oğuz şahsında devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Dev Yapı-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Demir, "Hasan Oğuz'un mezarı başında bir kez daha yineliyoruz. Her işçiye ulaşana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu koşulları değiştirene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

İnşaatlarda her gün işçilerin, patronların kar hırsı sonucu iş cinayetiyle katledildiğini anımsatan Demir, "Bir kez daha Hasan Oğuz ve diğer arkadaşlarımıza söz veriyoruz. İnşaatlardaki iş kazaları, barınma sorunu çözülene dek mücadelemizi en yükseğe çıkaracağız. Hasan Oğuz'un bayrağını göklere çıkaracağız. Karanlığı daha da aydınlatacağız. Bu mücadeleyi direnişle, birliktelik ve beraberlikle kazanacağız" dedi.

 

"Tavizsiz Mücadelemizde Onların Gözleri Üzerimizde"

İnşaat-İş Sendikası adına konuşan Yunus Özgür, Hasan Oğuz'un inşaat işçisi olduğu kadar da devrimci olduğunu belirterek, patronlara karşı tavizsiz mücadelelerinin bundan kaynaklandığını ifade etti.

Özgür, "Hasan yoldaşımızdan önce kaybettiklerimiz; Duran Baysal, Serdar Ben, Tekin Arslan, Erol Ekici, Ethem Sarısülük ve Hasan... Her zaman denetleyen gözlerini üzerimizde hissediyoruz. Mücadelede, şantiyede her attığımız adımda, işçi arkadaşlarımızla görüşmemizde, patronlarla görüşmede onların denetleyen gözlerini üstümüzde hissediyoruz" dedi.

 

"Hasan'ın Bayrağı Yere Düşmüyor"

Limter-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Erhan Güler, Hasan Oğuz'la tanışmanın kendisi için bir gurur olduğunu ve O'ndan çok şey öğrendiğini dile getirdi.

Güler, "Hasan yol açıcıydı, her şantiyede devrimciliğini konuştururdu. İnşaat işçiliğinin örgütlenme geleneğini sürdürdü. Hasan kavgamızda yaşayacak. Birçok işyerinde, şantiyelerde, direnişlerde yaşıyor. Biliyoruz ki Hasan'ın bayrağı yere düşmüyor" dedi.