Binlerce binanın yıkıldığını, binlerce insanın yaralandığı ve sadece ilk gün sonunda 1600'den fazla insanı yitirdiğimizi öğrendiğimiz, Pazarcık merkez üslü yaşanan depremler, hepimizin hayatlarını alt üst etti. Bu depremler, yalnızca 10 ilin değil, bütün bir toplumun başına gelmiş bir felaket olarak tarihe geçti.

Arama kurtarma ekipleri birçok yere yetişemiyor, devlet adeta ölümlere göz yumuyor. Bu acıyı en derinden hisseden bizler ise, şimdi her bir koldan ihtiyaç listeleri yayınlıyor, bütün imkanlarımızı sunmaya çalışıyoruz; yakınlarından haber alamayanlarımız yollara düşüyor.

Biz Mücadele Birliği Platformu olarak, yıkımın en çok görüldüğü yerlerden biri olan Antakya başta olmak üzere insani yardım ve dayanışma için bugün yola çıktık. Deprem bölgesine varanlarımız aktif bir şekilde kurtarma çalışmalarına katılıyor, sağlıklı bilgi akışını sağlamaya çabalıyor.

Barınma, yiyecek, hijyen malzemeleri, jeneratör vb her ihtiyaç bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Deprem bölgelerine ulaşanlarımızdan sağlıklı bilgiler geldikçe, bölgelere göre ihtiyaçları paylaşacağız. Bölgeden bize destek olmak, olanaklarını depremzedelere sunmak isteyen dostlarımız bize mesaj yoluyla ulaşabilir.

 

KOORDİNASYON NUMARALARI

Adana 📍 05389748183

Antakya 📍05465337653

İstanbul 📍05425330030