“Enternasyonal Mücadelenin 21. Yüzyıldaki Adı: Kobanî”

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İzmir İl Örgütü 1 Kasım günü saat 18:00’da Alsancak Halkbank önünde 1 Kasım Dünya Kobanî Günü için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması esnasında sık sık “Bijî Berxwedana Kobanî”, “Bijî Tekoşina Gêlan”, “Yaşasın Halkların Dayanışması”, “Kobanî’de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Kobanî Umuttur, Umut Dimdik Ayakta” sloganları atılırken, basın metnini HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan okudu.

Altan Kobanî Halklarının 133 gün süren mücadelesinden bahsederek “Bu direniş, sadece Kobanî halkının özgürlüğü için değil, aynı zamanda insanlık değerlerini ve onurunu korumak için yürütüldü. Halklara, kadınlara, gençlere, bir arada eşit ve özgür yaşama düşman IŞİD çeteleriyle birlikte, onların küresel ve bölgesel ortakları, direniş karşısında ağır yenilgi aldı. Kazanan ise Kürt halkı, onunla birlikte mücadele eden devrimcier, komünistler oldu. Dünyanın dört bir tarafından gelerek Kobanî halklarıyla beraber direnen devrimcilerin ardından, enternasyonal mücadelenin 21. Yüzyıldaki adı olmuştur Kobanî direnişi.” dedi.

Kobanî’ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara sessiz kalanların orada işlenen insanlık suçlarına da ortak olduklarını vurgulayan Altan “Bu Kürt düşmanlığının ve kadın düşmanlığının tescillenmesidir. O dönem IŞİD barbarlığına karşı Kobanî’de açılmak istenen insanlık koridoru talebi, bugün partimiz HDP’nin kapatılma gerekçesi olarak sunulmaktadır.” dedi.

HDP’nin kapatılması davasını “Halkların bir arada, eşit, özgür ve ortak yaşam talebine yönelik” olduğunu söyleyen Altan açıklamasını “Bizler bir kez daha buradan belirtiyoruz. Kobanî direnişinin ruhunu ve yarattığı aydınlığı söndürmeye kimsenin ne gücü ne de nefesi yetmez. Bu aydınlığa olan inancımızla özgürlüğümüzden, haklarımızdan ve kazanımlarımızdan asla geri adım atmayacağız. Darbelerle, kumpas davalarıyla Kobanî ruhunu yok etmeye çalışanlara cevabımız,faşist iktidarlarındeğil özgür halkların kazanacağı geleceğin inşası olacaktır.” sözleriyle sonlandırırken, açıklama alkış, zılgıt ve sloganlarla sona erdi.