< “Aynı Umutla Ve Eylemci İyimserlikle Mücadeleye Devam Edeceğiz!”

İzmir’de, TTB Genel Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına tepki göstermek için 1 Kasım günü saat 17:30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

10 Ekim Aileleri, Ata Soyer Sağlık ve Politikaları Araştırma Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Hak İnisiyatifi Derneği, Halkevleri, Halkların Köprüsü Derneği, İmece Der, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, İnsan Hakları Gündemi Derneği, KESK İzmir Şubeler Platformu, Özgürlük için Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği tarafından ortak gerçekleştirilen basın açıklaması esnasında sık sık “Şebnem Korur Fincancı Onurumuzdur”, “”Şebnem Hocaya Özgürlük”, “Gözaltılar Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz” ve “TTB Susmadı Susmayacak” sloganları atıldı. 

Açıklamada basın metnini Coşkun Üsterci okudu. Üsterci öfkelerini dile getirerek “Çok öfkeliyiz, çünkü sevgili arkadaşımız Şebnem Korur Fincancı, 6 gündür tutuklu. Evet, öfkeliyiz, çünkü müdahaleler sonucu verilen keyfi ve hukuk dışı bir tutuklama kararı ile karşı karşıyayız. 6 gündür bu büyük yanlış düzeltilmiyor. Evet, öfkeliyiz, çünkü bir bilim insanı, iyi bir hekim ve insan hakları savunucusu olarak Şebnem Korur Fincancı’nın toplum için yapacağı çok önemli işleri, yerine getireceği görevleri var. 6 gündür bunların hiçbirini yapamıyor. Evet, gerçekten çok öfkeliyiz, çünkü Şebnem Korur Fincancı tıp öğrencilerine ders veremiyor, genç hekim adaylarına iyi hekimliğin etik ilkelerini anlatamıyor. Meslektaşlarının özlük hakları ve diğer sorunları için, halkın sağlık hakkı için mücadele edemiyor.” dedi.

Şebnem Korur Fincancı’nın tahliye edilmesi için mücadele edeceklerini vurgulayan Üsterci “Sevgili hocamız Şebnem Korur Fincancı, senin dostun olmaktan çok hoşnuduz ve bu bize inanılmaz büyük bir onur veriyor. Hak savunucusu mücadele arkadaşların olarak sana yanıt veriyoruz: ‘Aynı umutla ve eylemci iyimserlikle mücadeleye devam edeceğiz.’ Bundan hiç kuşkun olmasın. Ve inanıyoruz ki bu dayanışmanın gücüyle en kısa zamanda da büyük bir coşkuyla kucaklaşabileceğiz.” dedi.

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.