< SES: "Şebnem Fincancı'nın Yanındayız"

Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma açıklaması yapan SES İstanbul Şubeleri, yaşamdan ve hakikatten yana olan Fincancı'nın yanında olduklarını belirterek serbest bırakılmasını istedi.

SES İstanbul Şubeleri, faşist iktidarın hedef göstermesinin ardından gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile dayanışma için basın toplantısı yaptı.

Açıklamayı okuyan Erdal Güzel, Fincancı'nın gözaltına neden olan açıklamasını ve gözaltı sürecini hatırlatarak, Fincancı'nın itibar ve güvenilirliğine zarar veren bir damgalama faaliyeti sürdürüldüğünü vurguladı.

Güzel, "Son olarak bizler Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak pandemide, sağlık hakkı ve emek mücadelesinde yan yana olduğumuz Türki Tabipleri Birliği ve her zaman yaşamdan, hakikatten yana olan Şebnem Korur Fincancı'nın yanında olduğumuzu bir kere daha beyan ediyoruz" diyerek Şebnem Korur Fincancı'nın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.