Bu sabah saatlerinde ailesi ile görüşen Elif Yaş, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulundukları hücrenin basıldığını ve herkesin hücrelere götürüldüğünü haber vermişti. Müvekkilleri ile görüşmeye giden avukatlar ve gün içinde yapılan görüşmelerle baskının detayları ve içeriği öğrenildi.

Bakırköy Zindanında arama yapmak isteyen cezaevi yönetimi, önce bir baskınla B-6 koğuşunda kalan siyasi kadın tutsakları hücrelere götürdü, ardından koğuşları arayarak içerideki her tür malzemeye el koydu...

Koğuşlarda bulunan ve tutsakların günlük yaşamını idame ettirmelerini sağlayan ve “insanca” yaşamalarını sağlayan her tür araç gerece el konulduğunu söyleyen kadın tutsaklar, buna izin vermek istemediklerinde darp edilerek hücrelere götürüldüklerini, merdivenlerden sürüklenerek götürüldükleri için hemen herkesin yaralı olduğunu anlattılar.

“Bakanlığın emri” ile “her şey”e el koyacaklarını söyleyen cezaevi yönetimi, tutsakların kitap, defter, kağıt, kalem, resim, yedek battaniye, radyo, masa, sandalyeleri götürerek yaşam alanlarını dört duvar ve yataktan ibaret hale getirdiler.

Saat 11.00 civarı hücrelere götürülüp 14.00-14.30 civarı B-6 koğuşuna geri getirilen kadın tutsaklar, yaralı oldukları için revire gitseler de, sadece gözle muayene edilip not tutularak geri gönderildiler. Merdivenlerden sürüklendikleri için özellikle bel, bacak, kol, ayak bölgelerinde yaralanmalar olan kadınlarda stresten kanamalar da yaşandı.

Yaşadıkları saldırı, yaralanma ve el koymalar nedeniyle suç duyurusunda bulunmak isteyen kadın tutsakların, dilekçe yazabilmeleri için dahi kağıt kalemleri yok!

Baskının yapıldığı B-4 ve B-5 koğuşlarında da arama ve el koymalar gerçekleşti. Ancak hücrelere götürülmediler.

Geçtiğimiz hafta da Tekirdağ 1 Nolu F Tipi’nden Sami Tunca hücrelerine baskın yapıldığını, yedek battaniye, yastık başta olmak üzere çok sayıda eşyalarına el konulduğunu anlatmıştı.

Dört duvar arasına hapsettikleri devrimci tutsakların insanca yaşamalarına, dışarı ve birbirleri ile ilişki dahi kurmalarına dayanamayan devlet, tutsakları beyaz hücrelere hapsetmeye çalışıyor. Bir kalem-kağıt yahut battaniyeden, kitaptan dahi mahrum bırakılmak istenen devrimci tutsaklara, ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar boyun eğdiremeyecekler. Devrimci tutsaklar, kendilerine biçilen kalıplara sığmayacaklar.

Devrimci Tutsaklar Teslim Alınamaz

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!