< “Cezaevinde Kalması Hayati Risk Oluşturabilir'

İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde kalan Hüseyin Durmaz'a 9 Ağustos'ta 'Multiple Miyelom' kemik iliği kanseri tanısı konulmuştu. 30 Ağustos’tan bu yana kemoterapi alan ve tedavisine cezaevi koşullarında devam eden Hüseyin Durmaz için ceza tehiri için başvuruda bulunulmuştu. Hüseyin Durmaz'ı muayene eden sağlık kurulu, “İnfaz tehirinin uygun olduğu”na dair kararını açıkladı.

Ruh Sağlığı Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları ve İç Hastalıkları uzmanlarından oluşan heyet, Durmaz'ın infazının cezaevinde devam etmesinin hayati risk oluşturabileceğine kanaat getirdi. İnfaz tehirinin uygun olduğunu belirten heyetin raporuna göre:

“Kappa hafif zincir Multipl Myelom tanılı hasta, 2. kür VCD Kemoterapisine haftalık olarak ayaktan tedavi odasında devam etmekte, 3. kür kemoterapi ardından yapılacak yanıt değerlendirmesi ile otolog kök hücre nakli (yüksek doz kemoterapi eşliğinde) planlanacak olan hastanın cezasının infazının cezaevinde devam etmesi, hayatı için risk oluşturabilir. Bu nedenle hastanın cezasının 6 ay boyunca tehiri uygun olacaktır.”

Heyet bu doğrultudaki raporunu cezaevine gönderdi, Cezaevi de Adli Tıp Kurumu'na (ATK) iletti. Hüseyin Durmaz’ın tahliye edilip edilmeyeceği, ATK'nin vereceği karar doğrultusunda belli olacak.