Bugün 10 Ekim 2022 Pazartesi günü, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda Aydın Emek ve Demokrasi güçlerinin çağrısıyla 10 Ekim 2015 Gar katliamının anması için bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Aydın Emek ve Demokrasi Güçleri adına Aydın Eğitim-Sen Şube Başkanı okudu.

Basın açıklamasından önce Gar katliamında hayatını kaybedenler adına saygı duruşu gerçekleştirildi daha sonra ölümsüzleşen 103 kişinin tek tek isimleri okunarak 'Yaşıyor' denildi.

Basın açıklamasında gar katliamına giden süreçten, katliamdaki devlet ile IŞİD'in işbirliğinden, Katliam sonrası alandaki kitleye polis tarafından biber gazi ve tazyikli suyla saldırı yapıldığından ve katliamın sorumlularının halen gereken cezaları almadığından söz edildi.

Anmaya kitlesel bir katılım oldu, pek çok kurum siyaset parti ve emek örgütleri katılarak destek verdi. Açıklama esnasında ve sonrasında “Gün Gelecek Devran Dönecek Katiller Halka Hesap Verecek”, “10 Ekimi Unutma Unutturma”, “10 Ekim’in Hesabı Sorulacak”, “Karanlığa Teslim Olmayacağız”, “Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi” sloganları atıldı. Anma sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.