Devlet, HDP’li Belediyelere kayyum atamaya devam ediyor. Bu defa hedefte eşbaşkanları tutsak edilen Nusaybin ve Yüksekova Belediyeleri vardı.

Mardin Nusaybin’de 15 Ekim günü ev baskınlarında gözaltına alınan belediye eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut, 17 Ekim Perşembe günü çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “örgüt üyesi olmak” suçlaması ile tutuklandı. Tutuklamaları gerekçe gösteren hükümet, belediyeye İlçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar’ı kayyum olarak atadı.

Aynı gün aynı şekilde gözaltına alınan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları İrfan Sarı ve Remziye Yaşar da tutuklanınca yerlerine İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı kayyum olarak atandı.

Karayazı ve Kulp belediyeleri de aynı şekilde gasp edilmişti.

Mardin'de yapacakları mitinge izin verilmemesi üzerine açıklama yapan HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, kayyum atamalarına tepki göstererek, "AKP Kürt siyasetini yok etmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Özellikle yerel yönetimlerdeki kazanımları gasp etmeye dönük politika yürütüyor. Bu kayyım silsilesinin devam edeceğini iyi biliyoruz. Dışarıda Kürtlere savaş ilan edenin içeride de Kürtlerle savaştığını çok iyi görüyoruz. Kürtlerin özgür olmadığı bir ortamda Türkiye halkları asla ve asla mutlu olamaz. Eğer demokrasinin gelişmesini istiyorsak ve Kürt sorununun çözülmesini istiyorsak kayyıma karşı tek ses olmamız gerekiyor. Ancak o zaman biz bu faşizmi yeneriz. Bizler ne olursa olsun bu toprakları terk etmeyeceğiz. Bütün Kürdistan halkları bugün itibari ile daha fazla kenetlenmelidir. Gün mücadele günüdür. Gün varlığımıza yönelik bu tehdidi bertaraf etme günüdür. Bugünler geçecek ve bu faşizm bitecek. Kazanan biz olacağız. Bedeli ne olursa olsun bu yoldan asla ve asla geri dönmeyeceğiz” dedi.