Sermaye Ve İşçilere Karşı İşlenen Anayasayı İlga Suçu: Sendika Yasak!

Örgütlenme sürecini yaklaşık 5 ay önce Tek Gıda İş Sendikasına üye olarak tamamlayan, İzmir Çiğli’de kurulu bulunan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Fabrikasında, sendika üyesi 7 işçi işten çıkarıldı.

İşten çıkarmalar üzerine tüm işçiler, servislere binmeyerek fabrikaya kapandı ve içeride eyleme başladı.

İşten atmalara karşı fabrikada eyleme geçen yüzlerce Tariş işçisi ve sendika yöneticileri çevik kuvvet tarafından gözaltına alındılar. Patronun işten atıp işçilerin hakkını gasp ettiği; polisin ise sermayeye destek olduğu bir süreç yaşanıyor işyerinde.

Gözaltına alınan TARİŞ işçilerinden 65 işçiden 33'ü saat 04.00 sıralarında, diğer işçiler ise ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı. İfadeler sonrası işçiler hastane muayenesi yapılarak serbest bırakıldılar. İşçilere hakkında 2911 sayılı yasaya muhalefet, işyeri ve konut işgali, iş ve çalışma hürriyetini ihlal suçlamaları yapıldı.

İşçiler yaptıkları açıklamada "Tariş yönetimi diyaloğa yanaşmazsa mücadelemiz devam edecek" dediler. Gözaltına alınan işçilerin "2.Tariş’i yarattık" coşkusu yüzlerinden okunuyordu.

İzmir/Mücadele Birliği