< Uyum Market İşçileri Eylemde

2018 Mart ayında Migros’un satın aldığı Uyum ve Makro Market mağazalarında çalışan işçilerin bir kısım Migros’da işe alınırken 1500’ü kıdem tazminatları ödenmeden işten çıkartıldı. İşçiler, 26 Haziran günü Real Market işçileri ve Nakliyat İş Sendikası ile birlikte Beylikdüzü/Migros Mağazası önünde bir eylem yaptılar.

Pankartları ve dövizleri ile yürüyüş yaparak Migros Mağazası önüne gelen işçiler sloganlarla ödemeleri yapmayan 5M Migros’u protesto ettiler.

Burada işçiler adına Hasan Mercanoğlu bir açıklama yaptı. Uyum ve Makro Marketlerin satış sürecini anlatılarak 1 ile 18 yıl arası çalışma süresi olan işçilerin kıdem tazminatlarının ödenmediğini, verilen sözlerin tutulmadığını belirterek gasp edilen haklarını Nakliyat-İş sendikasının sahiplenmesi ile birlikte mücadele ederek alacaklarını ve haklarını alıncaya kadar da mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar.

Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da söz alarak bir açıklama yaptı. Daha sonra kadın ve erkek işçiler söz alarak haklarının ödenmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını, mücadele edeceklerini söylediler.

Eylem sırasında sorunun çözümü ile ilgili olarak Migros yöneticileri ile görüşme talep edildi. İşçiler adına temsilci olarak 3 işçinin telefon numaraları Migros Yetkililerine iletilmek üzere verildi. İşçiler bir süre Migros Mağazası önünde oturma eylemi yaptılar.

Ardından Uyum Market işçileri Real Market işçileri ile birlikte Marmara Park AVM’nin içerisinde bulunan Media Markt mağazası önüne giderek birlikte eylem yaptılar.

Marmara Park AVM içerisinde sloganlarla yürüyüş yaparak Media Markt önüne gelen işçiler adına konuşmalar yapıldı ve işçiler sloganlarla bir süre beklediler.