ABD Başkonsolosluğu Önünde Protesto

Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin dostları, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir eylemle protesto etti. "İsrail yıkılsın ABD defolsun, Kudüs Filistinlilerindir, Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin dostları" pankartının açıldığı eylemde, "Deniz yolunda Filistin'in yanındayız", "Siyonist İsrail ile ilişkiler kesilsin elçi kovulsun", "Yıkılsın Siyonist İsrail devleti" ve Deniz Gezmiş'in resminin bulunduğu dövizler taşınarak, "İsrail yıkılsın emperyalist ABD defolsun", "Filistin'e özgürlük", "Nehirden denize bağımsız Filistin" sloganları atıldı.

Eylemde basın açıklamasını Levent Dölek okudu ve 70 yıl önce bugün İsrail'in kurulduğunu hatırlattı.

Nakba’da (Büyük Felaket) 750 bin Filistinlinin, Siyonist çetelerin namluları önünde aç ve susuz bir şekilde kentlerini terk edip kaçmaya zorlandığını söyleyen Dölek, "70 yıl sonra bu uğursuz günde Amerikan Başkanı Trump, Amerikan elçiliğini Kudüs'e taşıyarak Siyonist işgalin arkasında olduğunu dünya âleme duyuruyor. Biz de burada İstanbul'daki Amerikan Başkonsolosluğu önünde dünya âleme bir kez daha duyuruyoruz ki, Filistin halkı asla yalnız değildir. Siyonist oluşumu ve onun sözde başkentini tanımıyoruz" dedi.

Açıklamada “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü”ne de dikkat çekilerek "Bizler Filistin mücadelesini kendi mücadelesi bilen ve bu uğurda Filistin'de dövüşen Denizlerin yolundayız. O yüzden buradayız ve Filistin'in yanındayız. Her hal ve şart altında yanında olmaya devam edeceğiz" denildi.