ODTÜ’ye rektör atanan ‘kayyum’ Verşan Kök, ‘güvenlik’ gerekçesiyle mizaha ve politik eleştirilere sahne olan ve pankartlarla düzenlenen ODTÜ Mezuniyet Töreni ve geçidini iptal etmişti. Karara göre ODTÜ’de mezuniyetler toplu olarak değil her fakülte ayrı ayrı yapacak.

Öğrenciler ve Akademisyenler bu kararı kabul etmeyerek eylem ve etkinliklere başladı. Bugün de öğrenciler rektörlük önünde eylemdeydi. Öğrenciler, Rektörlük mezuniyeti düzenlemeyi üstlense de üstlenmese de 6 Ağustos’ta Devrim’de mezuniyet töreni düzenleyeceklerini duyurdular.

Öğrenci toplulukları, gençlik örgütleri, ODTÜ Mezunlar Derneği ve akademisyenlerin katılımıyla Rektörlük önünde yapılan eylemde Verşan Kök’ün yasakçı zihniyetine tepki gösterildi.

Eylemde, Gökçek döneminde başlatılıp Mansur Yavaş’ın devam ettirdiği yol projesine de tepki gösterildi. “Verşan Kök ODTÜ’ye Rektör Olamaz”, “Ne Sermaye Ne Rektör, ODTÜ Bizimdir” sloganlarının sıklıkla atıldığı eyleme mezunlar da katıldı.

Yapılan açıklamada da törenin iptal edilme gerekçesinin kayyum rektörün protesto edileceği ve pankartlarla iktidarın eleştirileceği gerçeği olduğu vurgulandı.

Rektörlük üstlensin veya üstlenmesin geleneksel mezuniyet törenini Devrim Stadyumu’nda yapacaklarını duyuran ODTÜ’lüler, öğrencileri, mezunları ve akademisyenleri 6 Ağustos’ta yapılacak mezuniyet törenine çağırdı.