Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör ataması karşısında öğrencilerin başlattığı isyan, sadece Türkiye değil, dünyanın dört bir yanında sahipleniliyor.

Almanya'da da Stuttgart'ta TC Konsolosluğu önünde bir miting düzenlenerek öğrencilerin yalnız olmadığı haykırıldı, mücadelelerine destek verildi.

Mücadele Birliği, AGİF, YDG, Zusammen Kämpfen, ATİF, SKB, ADHF, Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Die Linke adayı Aynur Karlıklı'nın çağrısıyla bir araya gelen devrimci demokratik kurumlar teslim olmayan vBoğaziçi öğrencilerine yönelik saldırılar ve her gün onlarcasının gözaltına alınması ptotesto edildi. Stuttgart Halk Meclisi'nin de konsolosluk önüne ayrıca yaptığı çağrıyla her iki eylem birlikte gerçekleştirildi.

Konsolosluk önünde önce Stuttgart Halk Meclisi basın açıklamasını okudu. Ardından devrimci kurumlar adına ortak bir basın metni okundu. Açıklamada Stuttgart’taki kurumlar olarak öğrencilerin eylemi selamlandı ve ne sokakta, kampüste yaşanan baskının, ne de son günlerde artan ev hapsinin öğrencilerin kararlılığını bozamayacağı söylendi.

“Baskıya net bir cevapları var ve diyorlar ki: 'Meşru direnişimizi engellemeyi ve kıracaklarına inananlar bilsin ki: Durmayacağız!' Bizler de öğrencilerin meşru direnişini ve taleplerini destekliyor ve kendileriyle dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz” denilen eylemde sık sık “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Kayyum Rektör, Üniversiteden Defol”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları atıldı.